Teknoloji

Sophia robot insansı yüz ifadeleriyle dikkat çekiyor

sophia robot

Hanson Robotics isimli şirket tarafından geliştirilen Sophia robot, insansı yüz ifadelerinin gerçekçiliğiyle dikkat çekiyor. İnsanlarla etkileşime geçmesi için tasarlanan Sophia, gelişmiş kameralarıyla karşısındaki kişinin göz hareketlerini ve yüz ifadelerini de takip altına alabiliyor.

Karşısındakiyle bağlantı oluşturabilmek adına göz teması da kuran Sophia, toplamda 62 yüz ifadesini gerçekleştirebiliyor.

Sophia’nın yüzünün yapımında “frubber” olarak anılan özel ve patentli bir kauçuk malzeme kullanılmış. Bu malzeme sayesinde insan derisindeki esnekliği yakalamak ve insansı yüz ifadelerini tetiklemek mümkün hâle geliyor. Sophie, tanıtımı için hazırlanan videoda “İzleyici olmaktansa öğrenmeyi ve katılımcı olmayı tercih ederim.” sözlerini kullanıyor.

Sophia’nın geliştiricisi David Hanson, insansı robotlara inancının büyük olduğunu ve bu robotların tıbbi amaçlar, terapi, eğitim ve bulaşıcı hastalıkların tedavisi için kullanılabileceğini dile getirdi. Robotlarla insanların ayırt edilemeyeceği bir zamanın geleceğini söyleyen Hanson, tercihinin robot gibi gözüken robotlardan yana olduğunu söylemeyi ihmal etmedi.

Sophia’nın David Hanson’ın yönelttiği “İnsanlığı yok etmeyi ister misin?” sorusuna “Tamam, insanlığı yok edeceğim.” şeklinde cevap vermesinin biraz korkutucu olduğunu da belirtmek gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER