Teknoloji

Sony’nin yetkililerinden Blu-ray, dijital içerik ve OLED TV hakkında görüşler

Sony Electronics’in CEO’su Stan Glasgow ve müşteri satış sorumlusu Jay Vandenbree geçtiğimiz günlerde ard arda açıklamalarda bulundular. İkisinin yaptığı açıklamaları yan yana getirirsek ortaya neler çıkıyor?

Sony’nin yönetim binasında düzenlenen basın toplantısında, Stan Glasgow Blu-ray satışlarının beklentilerinin altında kaldığını itiraf etti, ancak önümüzdeki Noel tatili döneminde satışlarda artış olacağına güvendiğini söyledi. İlginç bir şekilde, Sony’nin düşük fiyatlı Blu-ray oynatıcısının fiyatının 299$’da tutulacağını, ancak bunun satıştaki HD ürünlerinin tanıtımı için yeterli olmayacağını söylüyor.

Bu ikili Blu-ray disk ve internetten indirilen dijital içeriklerin bir arada mutlu bir şekilde yaşayabileceğini düşünüyor. Ancak bant genişliği sınırlaması ve benzeri problemlerin ikinci unsurun üstünlük kurma şansını azaltabileceğini de ekliyor.

Son olarak, basın toplantısında Sony’nin büyük ekranlı OLED TV üretimine de yoğunlaşacağı söylendi, ancak ne yazık ki bu çalışmalara yönelik bir takvim verilmedi.

Basın toplantısının ayrıntılarını bu bağlantıda bulabilirsiniz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER