Manşetler

Sony’nin yeni aksiyon kamerası RX0 II vlogcuların hoşuna gidecek

sony rx0 ii
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Sony RX0 aksiyon kamerası bundan iki yıl önce çıkmıştı. Şirket bu sağlam gövdeli aksiyon kamerasının takipçisi olan Sony RX0 II’yi tanıttı.

Sony’nin GoPro’ya rakip ürünü 180 derecelik döndürülebilir ekranıyla diğerlerinden ayrılıyor. Bu özelliği sayesinde, kaliteli çekim yapan, ancak cebe sığacak küçük bir kamera arayan video günlükçülerin, diğer bir deyişle vlogcuların ya da aksiyon çekimi yapanların gönlünü çalabilir.

Ne var ki, 700 dolarlık fiyatıyla RX0 II pahalı bir aksiyon kamerası niteliğinde. Eğer özelliklerine bakacak olursanız, Sony’nin yeni aksiyon kamerası kendisi için biçilen değerin karşılığını verebilir gibi görünüyor.

Öncelikle RX0 II, neredeyse zarar verilemez seviyede bir dayanıklılığa sahip. 10 metre derinliğe kadar suya dayanıklı, toza dayanıklı, şoka ve çarpmalara karşı dirençli. 1 inç, 15.3 megapiksel CMOS sensörü Sony’nin BIONZ X görüntü işlemcisiyle eşleştiriliyor. Bu sayede renk üretim kapasitesi yüksek, aynı zamanda saniyede 16 kare hızında sabit görüntü çekimi yapılabiliyor. Bu aksiyon kamerasıyla hızlıca fotoğraf çekilebilir.

Bir aksiyon kamerası için lens önemlidir. Sony RX00 II, Zeiss Tessar T 24mm F4.0 geniş açılı lens barındırıyor. Bu lensin 20 santimetrelik minimum odak uzaklığı bulunuyor. Bu sayede selfie fotoğraflar ve masanın tepesinden fotoğraflar da iyi şekilde çekilebilir. Eğer gece çekimi yapıyorsanız, ISO aralığının 80-12800 olduğunu belirtelim. Bu sayede karanlık ortamlarda bile kaliteli çekimler yapabilirsiniz.

Video tarafına baktığımızda ise, RX0 II’nin saniyede 30 kare hızında 4K video çekebildiğini görüyoruz. Mikrofon jakı da barındırıyor. Dahili elektronik sabitleme özelliği sayesinde tek elde de rahatlıkla çekim yapılabiliyor. Yavaş çekim yapmayı sevenler de Sony’nin 1000fps kayıt modunu beğeneceklerdir. Bu modda sıkıştırılmamış 4K HDMI çıkışı alınabiliyor. RX0 II, S-Log2 ile çekim sonrası işleme için daha fazla esneklik de sağlıyor.

Eğer bir adetten daha fazla RX0 II kamera ile çalışmak isterseniz, Sony bunu da kolaylıkla yapmanızı sağlıyor. Imaging Edge mobil uygulaması, beş tane kamerayı aynı anda kablosuz olarak kontrol etmeyi sağlıyor. Bu yaz çıkacak bir özellikle de birlikte, bir erişim noktası yardımıyla 50 farklı kamera ya da kamera kontrol kutusuyla 100 farklı kamera kontrol edilebilecek.

Sony RX0 II nisan ayında 700 dolarlık fiyat etiketiyle yurt dışında satışta olacak.

İLGİLİ HABERLER