Teknoloji

Sony’nin Windows 8 yüklü tablet melezi VAIO Duo 11 kendini gösterdi

Sony’nin Microsoft’un Surface tabletine rakip olacak yeni tablet melezi kendini gösterdi. PocketNow sitesinin adını açıklamadığı kaynağından aldığı fotoğraflar Sony’nin Windows 8 ile çalışan ve VAIO Duo 11 olarak adlandırılan çevrilebilir tabletini gözler önüne seriyor. Cihazla ilgili olarak şu an için fazla detay bulunmasa da, fotoğraflar bazı ipuçları edinmemize izin veriyor.

Görüntülere baktığımızda tabletin Microsoft Office’i çalıştırdığını görüyoruz. Klavyede arka aydınlatmalı gibi görünüyor. PocketNow sitesi klavyenin yerinden sökülebilir olmadığına dikkat çekiyor. VAIO Duo 11’in sızan fotoğraflarda ofis ortamında görüntülenmesi bu cihazın genel tüketici kitlesinden çok çalışanları hedeflediğine dair bir ipucu sayılabilir. Fotoğrafların bazılarında stylus kalemin yer alması da bu ihtimali daha da kuvvetlendiriyor. Tabii ki, stylus olmasa da, Windows 8’in parmak dostu nitelikleri sayesinde tableti sadece parmaklarla yönetmek de mümkün olacaktır. Bunun dışında fotoğraflar, tabletin ekran bölümünün klavye üzerine katlanabildiğini ve bu şekilde cihazın normal bir tablet gibi kullanılabileceğini gösteriyor.

PocketNow’ın kaynağı bu fotoğrafları sızdırmış olsa da ürünün fiyatı veya piyasaya ne zaman çıkacağıyla ilgili herhangi bir bilgi vermemiş. Eğer Sony Microsoft Surface’i rakip olarak gözüne kestirdiyse, o halde VAIO Duo 11’in Microsoft’un yakında çıkacak tabletiyle eş seviyede bir fiyata sahip olmasını bekleyebiliriz. Windows 8’in çıkışına iki ay gibi kısa bir sürenin kaldığı ortamda Sony’nin VAIO Duo 11’i tanıtması an meselesi olabilir. Bu hafta içinde başlayacak olan IFA da tanıtım için uygun bir ortam gibi görünüyor.

İlgili >> PocketNow

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER