Eğlence

Sony’nin sanal gerçeklikteki geleceği Project Morpheus’u tanıtışını izleyin

Sony geçtiğimiz hafta Project Morpheus adını verdiği sanal gerçeklik prototipinin tanıtımını gerçekleştirmişti. Şirket oyunculara gerçekten oyunun içinde oldukları hissini sağlayan teknolojinin Oyun Geliştiricileri Konferansı (GDC) kapsamında gerçekleştirilen tanıtım etkinliğinin videosunu internette paylaştı.

sony-project-morpheus-270314

Yaklaşık 1 saat süren sunumda Sony Computer Entertainment Worldwide Studios Başkanı Shuhei Yoshida 1080p ekran, 90 derece görüş açısı ve 360 derece dönüş yeteneğine sahip olan ve oyuncuları tamamen saran bir deneyim yaşatmayı amaçlayan Project Morpheus başlıklarını tanıtmıştı. Yoshida prototipin nihai ürün olmadığının da altını çizmişti. Sony’nin Project Morpheus ile karşısına dikildiği Oculus Rift ise bu hafta içinde Facebook tarafından satın alınmıştı.

Project Morpheus’un PS4 ile uyumlu olması ise Sony’nin elindeki en önemli avantaj olarak göze çarpıyor. Prototipi geliştirmeyi devam edeceklerini vurgulayan Yoshida, gerçekleştirilen sunumun PlayStation’ın sanal gerçeklikle nasıl bir araya geleceğini iyi bir biçimde ortaya koyduğunu ifade etti.

İlgili >> Pocket-lint

İLGİLİ HABERLER