Teknoloji

Sony’nin PS Vita satışları hedeflerine uygun şekilde ilerliyor

p1010028_tb

Geçtiğimiz ayın ortalarında Japonya’da piyasaya çıkan ve 22 Şubatta da Türkiye’de satışa çıkmasını beklediğimiz Sony’nin yeni nesil taşınabilir oyun konsolu PlayStation Vita‘nın Sony’nin anavatanı Japonya’da satış sıralamasında 3DS, PS3 ve PSP’nin ardından dördüncü sırada geldiği belirtiliyor.

Sony’nin yeni nesil oyun konsoluna Japonlar’ın pek de beklenen ilgiyi göstermediği söylense de, Sony yöneticilerinden farklı yönde açıklamalar geliyor. GameSpot’a konuşan donanım pazarlama direktörü John Koller memnuniyet oranının gerçekten yüksek olduğunun altını çizdi, zayıf giden satışların ise piyasaya giren Vita sayısına bağlı olduğuna dikkat çekti. Buna ek olarak, Koller mevcut satış rakamlarının Sony’nin kendi tahminleriyle uyuştuğunu sözlerine ekledi.

Sony PlayStation Vita iyi bir başlangıç yapmamış olabilir, ancak bu ileride hiç şansı olmayacağı anlamına gelmiyor. Sony, Vita’ya etkileyici grafik yetenekleri ekledi ve bu yetenekler onun uzun bir süre piyasada kalmasına olanak sağlayacaktır. PS Vita, fiyatı giderek daha da ucuzladıkça oyunseverler için daha güçlü bir seçenek olabilir.

İlgili – Gamespot

İLGİLİ HABERLER