Teknoloji

Sony’nin Odin kod adlı akıllı telefon Xperia X ile gelecek, ABD’ye özel bir model olabilir

Sony’nin İskandinav baş tanrısı Odin’in adıyla andığı Sony C650X modeliyle ilgili bazı dedikodular ortalıkta dolaşıyor. CES 2013 veya MWC 2013 etkinliklerinden bir tanesinde tanıtılması beklenen C650X’in 5 inç’lik, 1080p çözünürlüklü ve BRAVIA teknolojisini barındıran ekrana sahip olacağı, aynı zamanda cihazda dört çekirdekli 1.5 GHz Qualcomm Snapdragon S4 Pro işlemcinin yer alacağı söyleniyor. Söz konusu işlemci LG Optimus G ve Google Nexus 4 gibi popüler cihazlarda da yer alıyor.

Sony’nin dedikodu malzemesi olan bir başka cihazı C660X Yuga’ydı ve onun Xperia Z adıyla piyasaya çıkacağı söylenmişti. C650X’in de Xperia X adıyla piyasaya çıkabileceği belirtiliyor. Sony Xperia Z ve X’in sızan teknik özelliklerine baktığımızda her iki cihazın da öyle ya da böyle birbirine benzediği görünüyor. Aralarındaki en büyük farkın ise içerdikleri bağlantı bileşenlerinin olacağı söyleniyor. Şöyle ki, bir cihaz ABD’de diğer cihaz ise ABD dışında çalışacak şekilde geliştirilmiş. ABD’dekiler büyük ihtimalle Odin kod adlı Xperia X’i, dünyanın diğer noktalarında yaşayanlar da muhtemelen Yuga kod adlı Xperia Z’yi piyasada görecek.

Önümüzdeki iki tane büyük teknoloji etkinliği var, acaba Sony her iki cihazı da tek bir etkinlikte mi tanıtır, yoksa bu cihazları onlara serpiştirir mi, bunu yılın ilk aylarında göreceğiz.

İlgili >> IT168

İLGİLİ HABERLER