Manşetler

Sony’nin IFA bombaları Xperia T ve Xperia TX olabilir

Sony’nin bu ay sonunda Berlin’de başlayacak IFA öncesinde düzenleyeceği basın toplantısında Xperia serisi yeni akıllı telefonlarını tanıtması bekleniyor. Şu sıralar ortalıkta LT30, LT29 ve LT25 olmak üzere üç cihaz hakkında dedikodular dolaşıyor. Bunlar içinde Mint kod adlı LT30’un piyasaya Xperia T adıyla çıkacağı söyleniyor. Xperia Blog sitesinin güvenilir bir kaynaktan aldığı bilgiye göre ise Sony LT29i Hayabusa’nın adı Sony Xperia TX olacak. 

Eğer ay sonunda Sony’den bu iki cihazı, hatta üçüncü cihazı görecek olursak, Sony’nin Android cihaz serisinin rakiplerine karşı daha iyi bir pozisyon kazanacağını söyleyebiliriz.  Sony Xperia TX’in 4.6 inç’lik, 720 x 1280 piksel çözünürlüklü ekran, 1.5 GHz çift çekirdekli Qualcomm MSM8960 Snapdragon S4 işemci, 1 GB RAM, 16 GB dahili bellek, 32 GB destekli microSD kart yuvası, 1080p video kayıt yetenekli 13 megapiksel arka ve 1.3 megapiksel ön kamerayla geleceği, Android 4.0.4 ile yüklü olacağı söyleniyor. Xperia T ise 4.3 inç’lik 720p çözünürlüklü ekran, 1.5 GHz çift çekirdekli Snapdragon işlemci, 16 GB dahili bellek, 13 megapiksel kamera gibi teknik özelliklerle TX’in bir kademe altına konumlandırılacak gibi görünüyor. Aslında bu iki cihazın hemen hemen aynı özelliklere sahip olması Sony’nin bu iki telefonu farklı pazarlarda satışa sunabileceği ihtimalini de akıllara getirmiyor değil.

Sony’nin IFA öncesi basın toplantısına kadar bu cihazlarla ilgili sızıntıları görmeye devam edeceğiz gibi görünüyor. Bu arada Xperia TX Sony’nin ana vatanı Japonya’da bir süredir Xperia GX adıyla satılıyor.

İlgili >> Xperia Blog

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER