Teknoloji

Sony’nin heyecan verici projesi, Project Q kasımda piyasaya çıkabilir

sony q handheld

Sony, önceki gece yeni taşınabilir PlayStation cihazını resmi olarak doğruladı ve şimdi de taze bir söylenti, bu 8 inçlik cihazın Kasım ayında piyasaya çıkacağını iddia ediyor. Söz konusu iddia, Sony’nin Project Q adlı taşınabilir cihazını geçtiğimiz ay detaylandıran Tom Henderson’dan geliyor.

“Şu anda 2023’ün ortasında ya da kasım ayı sonunda çıkması planlanıyor,” diye tweet atan Henderson, Sony’nin henüz fiyatlandırma ya da kesin bir çıkış tarihi açıklamadığını belirtiyor. Sony yalnızca, PlayStation’ın taşınabilir cihazının “bu yılın sonlarına doğru” piyasaya sürüleceğini açıkladı.

Şimdilik yalnızca Project Q olarak bilinen Sony’nin PlayStation taşınabilir cihazı, PS5 sahiplerine oyunları, her iki tarafında DualSense PS5 kontrolörüne çok benzeyen kontrolörlerin bulunduğu 8 inçlik bir LCD ekrana aktarma imkanı sunacak. Oyunlar cihazda yerel olarak çalışmayacak, yani oyunları bir PS5’te kurulu olması ve iyi bir Wi-Fi bağlantısına sahip olmanız gerekecek.

Sony, PlayStation’ın taşınabilir cihazını evinizin dışında kullanıp kullanamayacağınızı henüz belirtmedi, ancak muhtemelen Sony’nin Uzaktan Oynatma teknolojisini kullanarak PS5 oyunlarınıza hareket halindeyken de erişebileceksiniz.

Sony, son yıllarda taşınabilir oyun oynama eğiliminin artışına kesinlikle yanıt veriyor. Nintendo’nun Switch’i, modern taşınabilir konsolları domine ederken, Valve’in Steam Deck’i, hareket halindeyken PC oyunlarında nelerin mümkün olduğunu gösterdi. PlayStation’ın taşınabilir cihazının başarısı, insanların sadece PS5 oyunlarını aktarmakla sınırlı bir cihaza para harcamaya istekli olup olmadığına bağlı olacak.

PS5 oyunlarını PC’ler, Mac’ler ve iOS ve Android cihazlara aktarmak zaten mümkün, bu yüzden bu cihazın tam olarak kimin için olduğu konusunda kesinlikle sorular var. Uyarlanabilir tetikleyiciler hoş bir dokunuş olabilir, ancak birçok mevcut mobil cihaz ve kontrol seçeneğiyle gerisini alabileceğiniz gibi görünüyor.

Sony, yeni bulut oyun hamlesi hakkında ipuçları veren son iş ilanları doğrultusunda, bu PlayStation taşınabilir cihazını bulut üzerinden yayına genişletebilir. PlayStation başkanı Jim Ryan’ın bu hafta daha önce bulut oyun için “oldukça agresif planlar” olduğunu ima etmesinin ardından, bu kesinlikle mantıklı görünüyor. Ancak bulut üzerinden yayın seçenekleri bile olsa, PS5 sahiplerinin bir internet bağlantısı olmadan oyun oynayamayan bir PlayStation taşınabilir cihazını isteyip istemeyecekleri konusunda hala büyük bir soru işareti var.

Logitech, yüksek bir fiyat etiketiyle benzer bir şeyi denedi, bu yüzden Sony’nin başarısı, PlayStation oyunlarını bulut üzerinden yayınlayıp yayınlamaya ve bu PlayStation taşınabilir cihazının fiyatına bağlı olabilir.

İLGİLİ HABERLER