Manşetler

Sony’nin gelecek nesil PlayStation konsolunun oyun kumandası Vita’daki gibi bir dokunmatik alan barındıracak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Sony’nin 20 Şubatta düzenleyeceği etkinlikte muhtemelen gelecek nesil PlayStation ilk kez gösterilecek. Bu gelişmenin ortaya çıkışının ardından konsolla ilgili yeni detaylar da gelmeye devam ediyor. Edge adlı yayın organının belirttiğine göre, şu anda Orbis kod adıyla anıldığı düşünülen gelecek nesil PlayStation, Microsoft’un yeni Xbox’ından daha güçlü olacak, ayrıca yeniden tasarlanmış bir oyun kumandası da içerecek.

sony-playstation-button-290312

Sony’nin geçtiğimiz nesillerde PlayStation kumandalarında yaptığı değişikliklerle aynı çizgide olacak şekilde yeni kumandanın mevcut DualShock kumandalarla aynı boyutlara sahip olacağı, ancak mevcut Start, Select ve PlayStation tuşlarının bulunduğu yerde, Vita’nın arkasında bulunan dokunmatik alan gibi küçük bir dokunmatik alanın bulunacağı Edge tarafından iddia edildi. Yayın organının kaynakları kumandanın üzerinde kullanıcıların ekran görüntüleri ve videoları çevrim içi ortamda paylaşmalarına imkan verecek yeni bir “Share (Paylaş)” butonunun da yer alacağını öne sürdü. Bu da Wall Street Journal’ın dile getirdiği Sony’nin yeni makineyle sosyal ortamlarda paylaşımı biraz daha öne çıkaracağı iddiasını destekliyor. Sony’nin mevcut PlayStation Eye aksesuarının da yeni bir versiyonu üzerinde çalıştığı haberde dile getirilenler arasında yer alıyor.

Bu arada Edge sitesi gelecek nesil PlayStation’ın ABD ve Japonya’da Noel zamanı çıkacağını kaydetti, yani Xbox ve PlayStation hemen hemen aynı zamanlarda çıkacak. Konsolun Avrupa’ya gelişiyse 2014’ün başında gerçekleşecek. Site, gelecek nesil PlayStation’ın Avrupa’ya geç gelecek olmasını bu bölgedeki dağıtımın karmaşık koşullarına bağladı.

İlgili >>Edge

İLGİLİ HABERLER