Teknoloji

Sony’nin drone dostu yeni kamerası: ILX-LR1

sony ilx-lr1 kamera

Sony, A7R V modelinde yer alan yüksek çözünürlüklü 61 megapiksel tam kare sensöre sahip olan minyatür bir kutu kamera duyurdu: Sony ILX-LR1. Tam kare E-Mount aynasız tipte olan bu yeni kamera, bir oyun kartı destesinden biraz daha büyük ve sadece yarım kilo ağırlığında. Sony’nin en yeni Bionz XR işlemcisini içeren ve 4K video çekimine 60 fps’e kadar destek veren bu ürün, elektronik bir vizör, ekran, standart el tutacağı ve hatta batarya içermiyor.

Sony ILX-LR1 drone ve endüstriyel kullanım odaklı

ILX-LR1, 2.950 dolarlık fiyat etiketiyle Aralık ayında piyasaya sürülmesi bekleniyor. Yüksek kaliteli dronlara monte edilmek ve özel endüstriyel uygulamalar, özellikle ölçüm ve fotogrametri gibi alanlar için özel olarak tasarlanmış. Kutu kameralar yeni bir konsept olmasa da, ILX-LR1, drone kullanımına özel olarak geliştirilmiş bir tasarıma sahip. Bataryası olmadığı için uçuş sırasında drone’un dış güç kaynağına bağlı olması gerekiyor. Ayrıca, gövde içi görüntü stabilizasyonu da yok. Sony, bu özelliğin eksikliğinin tasarruf sağladığını ve pilotların zaten bu özelliği kapattığını belirtiyor.

Sony, bu ürünü Skyfish ve Event 38 gibi profesyonel odaklı uçuş sistemleri ile test etmiş. Ancak, ilginç bir şekilde Sony’nin kendi Airpeak S1 drone’u ile ILX-LR1 uyumlu değil. Bu kamera, yalnızca özel B2B ve hacimli satış ağları aracılığıyla satışa sunulacak.

Sony, son zamanlarda A7C kamerasını iki yeni modele ayırarak, bu 61 megapiksel sensöre sahip bir modeli de piyasaya sürdü. Şirket, niş kullanım senaryoları için bile yeni kamera modelleri üretmekten kendini alıkoyamıyor.

İLGİLİ HABERLER