Teknoloji

Sony’nin dijital fotoğraf makinelerini web kamerasına çeviren yazılım Mac’te

Sony, Imaging Edge Webcam yazılımının Mac bilgisayarlar için yeni bir versiyonunu yayınladı. Bu yazılım sayesinde yakın zamanlarda çıkmış bir Sony fotoğraf makinesini bilgisayara bağlayarak Zoom veya Skype görüşmelerini yüksek kaliteli bir web kamerasıyla gerçekleştirebilirsiniz.

Şirket, geçtiğimiz ağustos ayında yazılımın Windows için bir versiyonunu yayınlamıştı. Yayınlanan yeni sürümle birlikte Mac kullanıcıları da keskin ve yüksek kaliteli görüntüler içeren görüşmeler gerçekleştirebilecekler.

Yeni yazılım 36 farklı Sony fotoğraf makinesi modeliyle çalışıyor. Bunların arasında A9 II, A9, A7S III, A7R IV, A7R III, A7R II, A7S II, A7S, A7 III, A7 II, A6600, A6500, A6400, A6100 gibi E-mount ve A-mount serisi kameralar; aynı zamanda RX100 VII, RX100 VI, RX0 II, RX0 gibi sabit lensli kamera ve vlog odaklı ZV-1 de bulunuyor.

İlk A7 model veya A6000 gibi daha eski modeller desteklenmiyor. Yine de, bir HDMI görüntü yakalama kartı kullanarak onları da bir web kamerası gibi kullanmak imkan dahilinde bulunuyor.

Sony de Canon, Olympus, Panasonic, Fujifilm ve GoPro gibi üst sınıf kameraların web kamerası gibi kullanma imkanı sağlayan yazılım çözümü sunan şirketler arasında yer alıyor.

İLGİLİ HABERLER