Teknoloji

Sony’nin değiştirilebilir lensli tam-kare dijital fotoğraf makinesi yolda

Sony’nin tam kare kompakt dijital fotoğraf makinesi RX1‘in 3 bin dolarlık fiyat etiketine ve 35 milimetrelik sabit lense sahip olması bu ürünün daha fazla ilgi görmesinin önüne geçti. Görünen o ki, Sony en azından ikinci engeli ortadan kaldırmak için bazı adımlar atıyor. Sony Alpha Rumors sitesinin haberine göre NEX tarzı değiştirilebilir lensli fotoğraf makinesinin Sony laboratuvarlarındaki geliştirme çalışmaları final aşamalarına ulaştı ve önümüzdeki bir yıl içinde çıkışı gerçekleşebilir.

Sitenin kaynaklarından aldığı bilgilere göre Sony’nin gizli projesi tasarım anlamında NEX-7’den biraz daha büyük olacak. Şu anda iki farklı prototip test ediliyor, bunlardan bir tanesi 24 megapiksellik tam kare sensör, diğeriyse 30/32 megapiksel aralığında bir sensör taşıyor. Sony Alpha Rumors sitesi bu kameranın E-mount çeşidi olarak çıkacağını, ancak A-mount lenslerin de destekleneceğini kaydetti.

Sony’nin bu tarz bir ürünle tüketicilerin karşısına çıkması özellikle Sony’nin makinelerine hasta olan kesimi bir hayli memnun edecektir. Eğer Sony tam kare değiştirilebilir lensli makinesini çıkarıp iki tarafın da en iyisinin buluştuğu bir ürünü hayata geçirirse, o zaman dijital fotoğraf makinesi pazarında gerçek bir fırtına estirebilir.

İlgili >> Sony Alpha Rumors

[Görsel – Sony Alpha Rumors]

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER