Eğlence

Sony’nin bulut tabanlı TV servisi PlayStation Vue yayına geçiyor

sony-playstation-vue-131114

Sony bulut tabanlı TV servisi PlayStation Vue’nin duyurusunu gerçekleştirdi. Henüz beta versiyonunda olan PlayStation Vue ilk etapta sadece davet usülüyle kullanıcı kabul edecek. Bu ay içinde ABD’de faaliyete geçecek olan servisten PS3 ve PS4 sahipleri yararlanacak. Daha sonra iPad kullanıcıları, daha da sonrasında da diğer Sony markalı veya Sony markalı olmayan cihazlarda Vue’nin yayıldığını göreceğiz.

PlayStation Vue içerik haklarına bağlı bir servis olduğu için ABD dışına ne zaman yayılacağı belli değil. Üstelik bu servisin uzun vadede bile Türkiye’ye gelmesi epey zor görünüyor.

Servis ABD’de güçlü içerik ortaklarıyla hizmet verecek. CBS, Discovery, Fox, NBC Universal, Scripps Networks Interactive ve Viacom gibi şirketlerden destek alan PlayStation Vue’de FX, Fox’ın spor kanalları, NBC, Bravo, Food Network, Comedy Central, Nickelodeon gibi 75 civarında kanal bulunuyor.

PlayStation Vue TV kanallarının internet üzerinden canlı yayınlarını ulaştıracak. Bunun yanında tekrar izle ve seç izle özellikleri de her bir yayıncı tarafından sunulacak.

PlayStation Vue’nin fiyatı servisin ticari lansmanı yapıldığında açıklanacak. Ancak aboneliğin sözleşme tabanlı olmayacağı, aydan aya ödemeli bir sistemin işleyeceği belirtiliyor.

İLGİLİ HABERLER