Manşetler

Sony’nin beklenen akıllı telefonlarından LT30p Mint kendini bir incelemeyle gösterdi

Sony’nin eylül ayının hemen başında Berlin’de düzenlenecek IFA öncesinde, 29 Ağustos tarihinde yeni akıllı telefonunu veya telefonlarını tanıtacağı tahmin ediliyor. Bunlardan bir tanesinin de bir süredir hakkında dedikoduların düzenli olarak sızdığı Sony LT30p, nam-ı diğer Mint olduğu söyleniyor. Mobile-Review sitesi bu cihazı bir incelemeden geçirmiş. Site cihazın teknik özelliklerini yayınlamkla kalmamış, Ice Cream Sandwich ve Sony tarafından özelleştirilmiş kullanıcı arayüzü eşliğinde bazı fotoğraflarını da paylaşmış.

Sony LT30p’de 4.3 inç, 720p çözünürlüklü ekran, 1.5 GHz çift çekirdekli Snapdragon S4 işlemci, 1 GB RAM, 16 GB dahili bellek, microSD kart yuvası, MHL destekli microUSB portu, NFC ve sabit batarya bulunuyor. Cihazın arkasında yer alan 13 megapiksel kamera ise 1080p video kayıt yeteneğini de bünyesinde barındırıyor. Önde de 720p destekli ikinci bir kamera bulunuyor.

Mobile-Review sitesine göre bu cihaz Xperia S’ten daha küçük ve tek elle rahatlıkla kullanılıyor. En büyük değişiklik ise cihazda Ice Cream Sandwich’in ekran üstü kontrollerinin kullanılması. Bu, NXT serisi cihazlarında olduğu gibi fiziksel kapasitif dokunmatik tuşların cihazda yer almadığı anlamına geliyor. Bunun dışında güç, ses, fotoğraf çekimi butonları cihazın sağ kenarında yer almaya devam ediyor.

Küçük Uygulamalar olarak adlandırılan bazı bileşenler ana ekran üzerinden çeşitli işlevlere ulaşmaya izin veriyor. Mobile-Review tarafından yayınlana fotoğraflara bakıldığında kaydetme uygulamasının tek bir dokunuşla etkinleştirildiği görülüyor. Bunun dışında Google Play Store üzerinden daha fazla uygulama indirmek de mümkün. Cihazın benchmark test sonuçları Snapdragon S4 işlemcinin bulunmasına rağmen One S ve Galaxy S III gibi cihazların biraz gerisinde kaldığını gösteriyor. Ancak incelemesi yapılan cihazın henüz final aşamasında olmadığını düşünecek olursak benchmark sonucunu normal karşılayabiliriz. En sağlıklı benchmark sonuçlarının cihaz piyasaya çıktıktan sonra elde edileceği su götürmez gerçek.

İlgili >> Mobile-Review, Xperia Blog

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER