Teknoloji

Sony’nin 5000 dolarlık Spatial Reality ekranı ile 3D gözlüklere ihtiyaç yok [Video]

sony spatial reality ekran

Gözlük takmadan üç boyutlu fotoğrafların ve videoların keyfini sürmek ister misiniz? Sony’nin yeni cihazı 5000 dolarlık yurt dışı fiyatı karşılığında bu imkanı sunuyor. Sony’nin Spatial Reality Display ya da SR Display olarak adlandırılan cihazı göz takip teknolojisini kullanarak üç boyutlu nesneleri üç boyutlu gözlük veya VR cihazı takmadan oluşturma imkanı veriyor. Tabii ki, yüksek fiyatı bunu son kullanıcılara özel bir cihazdan daha çok işletmeler için elverişli bir çözüm hâline getiriyor.

Sony, SR Display’i ilk olarak CES 2020’de “Göz Algılayan Işık Alanı Ekranı” adıyla ön gösterime sunmuştu. 15.6 inç 4K LCD ekran, mikro optik lens katmanı ve göz hareketlerinizi ve siz hareket ettikçe konumunuzu takip eden görüntü sensörü barındırıyor. Mikro optik lens ekranı, her bir göz için ayırarak stereoskopik görüntü oluşturuyor. İki ayrı 2K görüntü daha sonra göz hareketlerinize uyacak şekilde ayarlanıyor.

Sony, SR Display’in gözlük gerektirmeyen bir 3D ekran deneyimi sunacağını söylüyor. Hatta bunun holografik cihaz benzeri bir deneyim getireceğini belirtiyor. Ancak gerçek hayatta bu cihazın nasıl kullanıldığını görmeden bir yorum yapmak zor gibi görünüyor.

Eğer bu tarz bir cihazı kimin kullanacağını merak ediyorsanız Sony, Volkswagen’in araçlarının tasarım sürecinde SR Display’den yararlandığını söylüyor. Sony Pictures Entertainment ise bunu Ghostsbusters: Afterlife filminin yapımı sırasında sahneleri ve üç boyutlu modelleri görüntüye aktarmak için kullanmış.

Sony SR Display en az Intel Core i7 CPU ve Nvidia RTX 2070 Super GPU gibi özelliklere sahip bir PC’ye ihtiyaç duyuyor. Kasım 2020’den itibaren satışta olacak.

İLGİLİ HABERLER