Eğlence

Sony’nin 4K Medya Oynatıcısı FMP-X1 önümüzdeki yaz çıkıyor

55 inç ve 65 inç 4K Ultra HD LED TV’lerin fiyatlarını açıklayan Sony aynı zamanda müşterilerine 4K içerik desteği sağlayacak FMP-X1 4K Medya Oynatıcısı ile ilgili detayları da verdi. Önümüzdeki yaz piyasaya çıkacak olan FMP-X1 yurt dışında 699 dolarlık fiyat etiketiyle müşterilerle buluşacak. Bu kutu sayesinde Sony’nin seçtiği 4K çözünürlükteki filmler ve kısa filmler 4K TV’lerde en iyi şekilde izlenebilecek.

sony-fmp-x1-080413

FMP-X1 ile birlikte 10 adet gişe filmi ve kısa filmler yüklü gelecek. Gişe filmlerinin arasında Bad Teacher (Kötü Öğretmen), Battle: Loss Angeles (Dünya İstilası: Los Angeles Savaşı), The Bridge on the River Kawi (Kwai Köprüsü), The Karate Kid, Salt (Ajan Salt), Taxi Driver (Taksi Şöförü), That’s My Boy, The Amazing Spider-Man (İnanılmaz Örümcek Adam), The Other Guys (Yedek Polisler) ve Total Recall (Gerçeğe Çağrı) yer alıyor.

Sonbahar geldiğinde Sony FMP-X1 sahipleri için bir video dağıtım servisini de faaliyete geçirecek. Servis dahilinde, belirli bir ücret karşılığında geniş bir 4K film ve TV program kütüphanesine ulaşmak mümkün olacak. Aralarında Sony Pictures Entertainment ürünlerinin de olduğu birçok içerik bu sayede kullanıcılarla buluşacak. Servisin ürün başına mı, yoksa üyelik paketi modeliyle mi ücretlendirileceğiyse şu an için bilinmiyor.

Bu arada Sony 17 Nisan tarihinde Tribeca Film Festivali dahilinde 4K video üretim ekipmanlarını amatör ve profesyonel film yapımcılarına sergileyecek. Şirket bu yolla daha fazla yapımcıyı 4K destekli ekipman kullanımına yönlendirmek istiyor. Ne kadar çok 4K içeriği olursa, 4K UHD TV’ler de o kadar fazla satar demektir.

İlgili >>Sony

İLGİLİ HABERLER