Teknoloji

Sony’nin 2013’te beklenen müstakbel tableti Xperia Tablet Z ile ilgili ilk iddialar ortaya atıldı

Sony’nin geçtiğimiz sonbaharda piyasaya sürdüğü Xperia Tablet S’in çıkışının üzerinden belirli bir zaman geçmesinin ardından gözler yılın ilerleyen zamanlarında göreceğimiz yeni nesil tablete çevrilmeye başladı. Xperia Z’nin çıkışının ardından Sony’nin bu akıllı telefonun yanına da Xperia Tablet Z gibi bir Android tablet yakıştıracağı şeklinde beklentiler mevcut. Xperia Info adlı bir Twitter hesabından şu sıralar “Pollux” kod adıyla anılan bu tabletle ilgili bazı detaylar paylaşıldı.

Paylaşılanlara göre Sony’nin 2013 model tableti 1920 x 1080 piksel çözünürlüklü 10.1 inç ekran barındıracakmış. Anlayacağınız üzere Full HD ekrana sahip olacak bu tableti 1.5 GHz’lik dört çekirdekli Snapdragon S4 Pro işlemci güçlendirecek, buna 2 GB RAM eşlik edecekmiş. Böylelikle Xperia Tablet Z’nin hem Full HD ekranı düzgün bir şekilde idare etmesi, aynı zamanda da yüksek performans sunması mümkün olacak. 32 GB dahili bellek taşıyacağı iddia edilen Xperia Tablet Z’nin geçen hafta tanıtılan Xperia Z gibi su geçirmeyen ve toza karşı dayanıklı bir kasaya da sahip olacağı öne sürüldü.

6000 mAh kapasiteli batarya, 8.1 megapiksel çözünürlüklü arka ve 2.2 megapiksel çözünürlüklü ön kameranın de yer alabileceği dile getirilen Xperia Tablet Z hiç sürpriz olmayacak şekilde 802.11a/b/g/n Wi-Fi, Bluetooth 4.0 ve NFC gibi Sony Xperia Tablet S’in de barındırdığı kablosuz bağlantı özelliklerini barındıracakmış. Xperia Info hesabından tabletin Android 4.1.2 Jelly Bean işletim sistemiyle çalışacağı şeklinde bir iddia da geçilmiş. Ayrıca tablet LTE şebekelerini de destekleyecekmiş.

Yukarıda dile getirdiğimiz bu iddialara şüpheyle yaklaşmakta fayda var. Öyle ki, herhangi birinin ortaya çıkıp şu anda revaçta tüm teknik özellikleri bir araya getirmesi ve bunu beklenen bir cihazın adıyla süsleyip ilgi çekici bir içerik olarak sunması çok da zor değil. Tabii ki, Sony’nin geçen yılın başında çıkardığı Xperia S’i tablet tarafında Xperia Tablet S ile desteklemesine benzer bir hamleyi bu yıl da Xperia Tablet Z benzeri bir cihazla görebiliriz. Ancak Sony’nin ürün haritasına bakacak olursak tabletler genellikle yılın ikinci yarısında, çoğunlukla da ağustos sonunda düzenlenen IFA’da tanıtılıyor. IFA zamanı geldiğinde büyük ihtimalle Android’in bir sonraki büyük sürümü çıkmış olacaktır ve müstakbel Xperia tableti de bu yeni sürümle çıkacaktır. Bu durumda Xperia Info’nun Android 4.1.2 Jelly Bean iddiası da boş çıkabilir demektir.

İlgili >> Twitter (Xperia Info)

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER