Teknoloji

Sony’nin 2012 için planlanmış PS4 duyurusu yok

Sony’nin yeni oyun konsolunu önümüzdeki haziran ayında düzenlenecek E3 2012’de tanıtabileceğine dair dedikodular Sony tarafından yalanlandı. Şirketin oyun işlerinden sorumlu Kaz Hirai söz konusu fuarda yeni bir model sergilemeye yönelik planlarının olmadığını belirtti. Zaten Hirai, Sony PlayStation 3 için başlangıçta on yıllık bir raf ömrü belirlediklerini ve bunu doldurmamak için herhangi bir neden görmediklerini dile getirmişti.

Hirai, Sony’nin video oyun bölümünün şefi Andrew House tarafından daha önce dile getirilen 2012’de PS4’ün çıkmayacağı şeklindeki yorumu da doğruladı. Hirai, Andy House’ın E3’te herhangi bir duyuru yapmayacakları yönündeki açıklamasının tamamen doğru olduğunu dile getirdi.

Sony tarafında herhangi bir hazırlık olmadığı görülürken, Microsoft tarafından yeni Xbox’ın hazırlıklarının yapılmakta olduğu uzun bir süredir konuşuluyor. Konsolun iki farklı versiyonunun hazırlandığı, ucuz fiyatlı olanının Xbox LIVE servislerinden multimedya akışı yapabilecek giriş seviyesi bir model olacağı, daha pahalı versiyonun ise gerçek anlamda yeni nesil oyun deneyimi sunacağı iddia ediliyor. Ancak Microsoft’un da yeni nesil Xbox’ı 2012’nin değil de 2013’ün E3 fuarında tanıtabileceği söyleniyor.

Nintendo ise bu yıl içinde yeni nesil oyun konsolu Wii U‘yu piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Üzerinde dokunmatik ekran ve hareket algılama teknolojisi barındıran yeni bir oyun kumandasıyla çıkacak olan Wii U, orijinal Wii ile yan yana satılacak.

Gelecekte Sony’de Sir Howard Stringer’ın yerini alacağı söylenen Kaz Hirai’nin açıklamaları PS4 bekleyen kitleleri hayalkırıklığına uğratacak cinsten. Bir oyun konsolu satın almayı düşünen, ancak bunun için Sony’nin yeni ürününü bekleyenlerin planlarını tekrar gözden geçirmesinde fayda var gibi görünüyor.

İlgili – Wall Street Journal

İLGİLİ HABERLER