Teknoloji

Sony’nin 13 inç’lik ultrataşınabilir bilgisayar serisi VAIO Z yenilenmiş üyeleriyle çıkışa hazırlanıyor

Sony’nin büyük bir merakla beklenen VAIO Z serisi ultrataşınabilir dizüstü bilgisayarları sonunda çıktı. “Dünyanın en hafif 13 inç’lik standarj voltajlı bilgisayarı” olarak nitelendirilen bu dizüstü bilgisayar MacBook Air’dan da daha ince ve hafif bir tasarıma sahip. Buna rağmen Intel’in en yeni Sandy Bridge Core i5 ve i7 işlemcileri VAIO Z serisinin üyelerini güçlendiriyor.

Yeni VAIO Z serisi dizüstü biligsayarlar Power Media Dock adı verilen bir üniteyle birlikte çalışıyor ve bu sayede 1 GB VRAM’li AMD Radeon HD 6650M grafik kartının gücünden de yararlanıyor. Öte yandan, bu dok ünitesi üzerinden bir USB 3.0, iki USB 2.0, birer HDMI ve VGA portları yer alıyor. Bu çift kurulumu sayesinde yeni Z serisi selefine göre 200 gram daha hafif, sadece 1.1 kg. ağırlığında.

Sony VAIO Z’nin alüminyum ve karbon fiber kombinasyonuyla üretilen göz alıcı kasası sadece 1.7 cm’lik kalınlığa sahip. Herhangi bir port veya gereksiz bağlantı yeri barındırmadığı için tamamen düz görünen bu cihazın pilde çalışma süresi 8 saate kadar çıkarken, opsiyonel bataryanın alınmasıyla birlikte bu süre 16 saate kadar çıkabiliyor.

Sony VAIO Z serisi dizüstü bilgisayarlarda Intel’in yeni Sandy Bridge Core i5 ve i7 işlemcileri yer alıyor. Hızı 3.4 GHz’e kadar değişen işlemcilerin kullanılmasının yanı sıra VAIO Z serisinin üyeleri çift kanallı SSD sürücü ve RAID teknolojisiyle de dikkat çekiyor. Apple’ın dizüstü bilgisayarlarında Thunderbolt olarak adlandırılan Intel teknolojisi Light Peak portu da barındıran VAIO Z böylelikle çift yönde 10 Gbps’ye kadar hızda veri iletimine de izin veriyor.

Sony VAIO Z’nin 16:9 en boy oranlı ekranı ya 1920 x 1080 ya da 1600 x 900 çözünürlükte sunuluyor. Tüm modellerde yansımayı önleyen kaplama da bulunuyor. Karbon siyahı, karbon çiviti ve lüks karbon siyah renk seçenekleriyle sunulan bu yeni modellerin yurtdışı fiyatları 2 bin dolardan başlıyor.

İlgili – PRNewswire

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER