Teknoloji

Sony’nin 1 Nisandan itibaren yeni icra kurulu başkanı ve genel müdürü Kazuo Hirai

Sony, Kazuo Hirai’yi yeni icra kurulu başkanı ve genel müdürü olarak atadı. Sir Howard Stringer ise Sony Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapacak. Duyurulan bu değişikliğin ipuçları geçen ayın başında verilmişti. Hirai, yeni görevine 1 Nisan 2012 tarihinde başlayacak, Stringer’ın yönetim kurulu başkanlığına gelişi ise haziranda gerçekleşecek.

Sir Howard Stringer, Kazuo Hirai’nin göreve gelişiyle ilgili olarak “Kaz, teknoloji ve bulutun yakın alanlar hâline geldi, içeriğin değerliği olduğu ve dijital geçişin alışkanlık hâline geldiği bir ortam için fazlasıyla odaklanmış bir yönetici. Onun inatçılığı ve liderlik yeteneklerinin şirket ve müşterileri için önümüzdeki aylarda ve yıllarda önemli kazançlar sağlayacağına inanıyorum diye konuştu.

Stringer, kendisinin yerine gelecek kişinin arayışlarını Sony yönetim kuruluyla birlikte 2009 yılında başlatmış, Hirai de en gözde aday olarak öne çıkmıştı. Şu anda Sony’nin Tüketici Ürünleri ve Servsileri Grubunu yöneten hirai şirketin TV, ev eğlence sistemleri, dijital görüntüleme, PC, oyun ve mobil ürünlerinden, ayrıca ağ tabanlı servislerinden sorumlu durumda.

Kazuo Hirai, CEO’luk ve başkanlık görevine getirilişiyle ilgili olarak “İzlememiz gerek yol açık: Çekirdekte yer alan elektronik işlerimizde, öncelikle dijital görüntüleme, akıllı telefon ve oyun alanlarındaki büyümeyi sürdürmek; televizyon işlerini revize etmek ve yeni iş alanları yaratmamıza olanak sağlayacak inovasyonu hızlandırmak. Sony’nin çeşitli elektronik ürün portföyünü, zengin eğlence varlıkları ve giderek büyüyen ağ tabanlı servislerin yardımıyla daha da büyütmeyı, dünya çapındaki müşterilerimizle yeni ve heyecan verici yollarda buluşmayı sağlayacak yeni yönetim ekibi ve benim için temeller sıkı bir şekilde yerleştirilmiş durumda.” şeklinde yorumda bulundu.

Hirai’nin işaret ettiği heyecan verici yolların temelinde Sony’nin dört ekran stratejisi yatıyor olmalı. Kullanıcılar zamanlarının çoğunu TV, bilgisayar, tablet ve akıllı telefon ekranları karşısında geçiriyor. Sony de kullanıcılara bu dört ekranda bilgi, eğlence ve içerik yaratma fırsatı sunmayı hedefliyor. Hirai’nin şirketin dümeninin başına geçişi sürecin biraz daha hızlı seyretmesini sağlayacaktır.

İlgili – Sony [PDF]

İLGİLİ HABERLER