Manşetler

Sony’den tek ve çift SIM kart yuvalı Android telefonlar: Xperia tipo ve tipo dual

Sony Xperia miro’nun tanıtımını Facebook üzerinden haber vermişti, ancak Xperia tipo ve Xperia tipo dual için önceden işaret verme gereğini duymadı. Adından da anlaşılacağı üzere tek ve çift SIM kartlı iki versiyon şeklinde sunulan Xperia tipo’da 3.2 inç, 480 x 320 piksel çözünürlüklü dokunmatik ekran ve 800 MHz işlemci yer alıyor. Hem tek hem çift SIM kart versiyonlu cihazlar Ice Cream Sandwich ile çalışırken Xperia tipo dual cihazının kenarında iki hat arasında geçiş yapmaya olanak sağlayan bir düğme bulunuyor.

Bluetooth, Wi-Fi b/g/n, GPS/aGPS, RDS’li FM radyo, 3.5 mm kulaklık jakı gibi bağlantı özelliklerine sahip olan cihazda 3.2 megapiksel, otomatik odaklı ve video kayıt özellikli kamera bulunurken içinde 512 MB RAM ve 2.5 GB dahili bellek ile microSD kart yuvası da bulunuyor.

Sony, bu cihazlarda yer alan 1500 mAh’lik bataryanın 24 saat kullanım sunacağını iddia ediyor. Hem Xperia tipo hem de tipo dual 13 mm.’lik kalınlık ve 99 gr. civarında ağırlıkla geliyor. Xperia tipo’nun siyah, beyaz, kırmızı ve mavi renk seçenekleri bulunurken Xperia tipo dual ise hem siyah hem de beyaz renk seçenekleriyle sunulacak. Sony bu iki cihazın ne zaman ve ne kadara satılacağını açıklamadı. Ancak işlemcinin yavaşlığı ve düşük çözünürlüklü ekran bu telefonların giriş seviyesi pazara hitap edeceğini gösteriyor.

Video: Sony Xperia tipo dual

Video: Sony Xperia tip

İlgili – YouTube

İLGİLİ HABERLER