EğlenceManşetler

Sony’den PSN kesintisiyle ilgili son durum bilgisi

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Öne sürülen çeşitli iddiaların ardından PlayStation Network erişiminde yaşanan kesintinin arkasındaki esas hikaye ortaya çıktı. PlayStation Network’e dışarıdan saldırıldığı, başını almış giden bir korsanlığa maruz kaldığı ve de Anonymous adı verilen bir korsan grubu tarafından özellikle hedef alındığı söylenmişti. Sony yayınladığı açıklamayla kullanıcı hesap bilgilerine yönelik bir girişimin bulunduğunu duyurdu.

Sony, 17 Nisan ile 19 Nisan 2011 tarihleri arasında PlayStation Network ve Qriocity servislerine ait kullanıcı hesap bilgilerinin, ağlarına yapılan yasadışı ve yetkilendirilmemiş sızma ile birlikte tehlike altına alındığını belirtti. Diğer bir deyişle Sony’nin bu servisleri korsan saldırısına uğramış. Sony, söz konusu girişimin araştırılması için bir güvenlik şirketinden yardım istediklerini, güvenliği arttırmak ve ağlarını güçlendirmek için gerekli adımları atmakta olduklarını belirtti.

Sony’nin yayınladığı bilgiye göre tehdit altında olan kullanıcı bilgileri şu şekilde: Ad, adres, ülke, e-posta adresi, doğum tarihi, PlayStation Network / Qriocity kullanıcı adı ve şifresi. Satın alma bilgisi, fatura adresi, PlayStation Network / Qriocity güvenlik cevaplarının da muhtemelen tehlike altında olduğu dile getirildi. Şimdiye kadar kredi kartı bilgilerinin çalındığına dair bir işarete rastlamadıklarını belirten Sony yetkilileri yine de bu ihtimâli elemiş değil. Kredi kart numarası (güvenlik kodu hariç) ve son kullanma tarihi bilgilerinin korsanlarca çalınmış olabileceği dile getirildi.

Eğer Sony PlayStation Network üyesiyseniz, bu servise kayıtlı olduğunu e-posta adresinize gelecek “phishing” amaçlı dolandırıcı e-postalarına karşı dikkatli olun.

Sony, PlayStation Network servisinin ne zaman ayağa kalkacağı konusunda herhangi bir açıklama yapmadı. Görünen o ki, şirket özellikle hedef alınmış. Acaba Geohot ile yaşananlar bu duruma sebep olmuş olabilir mi?

İlgili – PlayStation Blog

İLGİLİ HABERLER