Teknoloji

Sony’den PS3 ve PSP’ler için garanti süresi uzatma teklifi

Sony gerçekten sağlam oyun konsolları geliştiriyor. Ancak arasıra bazı PS3 sahiplerinin oyun konsollarında bozukluklar çıkabiliyor. Oyun konsollarının bozulmasından korkanlar için Sony yeni bir servis anlaşması geliştirmiş, buna da güzel bir ad vermiş.

“PlayStation Koruma Planı” olarak adını Türkçeleştirebileceğimiz bu servis ABD’de satılan PlayStation 3 ya da PSP’nizin garantisini bir ya da iki sene daha uzatıyor. Bunun yanında PSP’yi belli bir yükseklikten düşüşlere karşı garanti kapsamına alan opsiyonel özellikleri de pakete ek bir ücret karşılığında dahil ediliyor. Değiştirme işlemlerinin pek de kolay olmadığı ve PSP’nin ekranında oluşacak ölü piksellerin, sıvı kayıplarının, cihazda oluşacak veri kayıplarının garanti kapsamı dışında bırakıldığı bir pakete 30 ile 50$ arasında para verip garantiyi uzatmak ne kadar mantıklı bir hareket olacaktır? Bu tartışmaya açık bir konu. Bu arada söz konusu garanti paketini satın almak isteyenlerin cihazının orijinal garanti periyodu içerisinde bulunması gerekiyormuş.

Bu arada Sony’nin alternatif işletim sistemlerini cihaza yüklemeyi kısıtlayarak müşterileri garantiyi çiğneme konusunda düşünmeye ittiğini de hatırlatmadan geçmeyelim.

İlgili – PlayStation Koruma Planı

İLGİLİ HABERLER