Eğlence

Sony’den PlayStation Move.me sunucusu ve PlayStation Home’un yeni sürümüyle ilgili haberler

Microsoft Kinect’in Xbox 360 dışında çeşitli alanlarda kullanım denemelerine tanık olduk, ancak şimdiye kadar benzer birşeyi PlayStation Move için gördüğümüz pek söyleyemeyiz. Görünüşe göre, Sony bu durumu değiştirmek ve bilgisayar kurtlarını kendisine çekmek istiyor. Bu amaçla Move.me adı verilen bir sunucu uygulaması yayınlandı.

Move.me araştırmacılara, kendine hobi arayanlara ve diğer kişileri Move’u bilgisayarlarını kontrol etmek için fırsat tanıyacak. PlayStation 3 ise bilgisayarla Move kumandası arasındaki bağın kurulmasını sağlayacak. Önümüzdeki bahar aylarında PlayStation Network üzerinden sunulacak olan bu uygulama Sony’nin erken ürün dağıtım programına dahil olanlar tarafından daha önce indirilebilecek. Move.me uygulaması PS3 SDK veya lisans anlaşması da gerektirmiyor.

Bu arada Sony PlayStation Home servisinin 1.5 numaralı versiyonu üzerinde çalışmaya başladığını onayladı. Bu yeni sürümle birlikte birden fazla oyuncunun gerçek zamanlı şekilde oyun oynamasına izin verilecek. Ayrıca fiziksel ve grafik bileşenler üzerinde de bazı iyileştirmeler yapılacak. Şu an için fazla detay yok, ancak PlayStation Home’un yeni sürümünün de önümüzdeki bahar aylarında çıkması bekleniyor.

İlgili – Engadget

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER