Teknoloji

Sony’den minyatür uçağa benzeyen hava aracı

sony-zmp-drone-250815

Sony geçtiğimiz ay Tokyo merkezli robot teknolojileri şirketi ZMP Inc ile işbirliği yaparak hava aracı, yani drone üretme işine girmeyi planladığını açıkklamıştı. Aerosense adındaki şirket drone’ları kullanarak erişimi zor alanlarda araştırma ve gözlem yapacak. Geliştirilen iki prototipin, AS-DTO1-E adlı deneysel makinenin ve AS-MCO1-P’nin videoları ortaya çıktı.

AS-MCO1-P dört pervaneli bir helikopter, daha küçük ve hafif. Kamera, GPS ve navigasyon sistemiyle donatılabiliyor. Aerosense DTO1-E’nin de aynı özelliklere sahip olup olmadığını açık şekilde belirtmiyor, aynı şekilde iki drone’un aynı amaçlar için kullanıp kullanılamayacağını da açıklığa kavuşturmuş değil.

Son zamanlarda herkes drone işine giriş yapıyor. Amazon, Facebook, Google gibi şirketler drone’ları kullanarak teslimat yapmanın yollarını arıyor. Son olarak geçen hafta Amerika Virginia Tech şirket, idari sağlık kuruluşu FAA’nın onayıyla drone’ları kullanarak ilaç dağıtımı yapmak için kolları sıvadı.

Ancak Sony’nin amacı kurumsal müşteriler gibi görünüyor, en azından şimdilik. Kamera, telekomünikasyon ve robot teknolojilerini kullanarak arazı görüntülerini ve şartlarını kayıt altına almak, bunları bulutta işlemek Sony’nin şu an için temel faaliyet alanı gibi görünüyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Turkcell şebeke kalitesini ölçmek için drone kullanıyor

Aerosense Tokyo merkezli bir şirket olacak ve gelecek yılın başlarından itibaren hizmet vermeye başlayacak.

İLGİLİ HABERLER