Teknoloji

Sony’den maksimum 1.5 TB kapasiteli optik disk depolama arşivleyicisi

Sony, önümüzdeki sonbaharda piyasaya çıkacak yeni bir optik yığın depolama çözümü tanıttı. Sony’nin ODC1500R adını verdiği ve her birinde on iki adet optik diskin bulunduğu kartuşlardan oluşan bu çözüm 300 GB ile 1.5 TB arasında depolama kapasitesi sunabiliyor.

1.5 TB’lık depolama alanı 12 adet tam kapasiteli Blu-ray diske eşdeğer seviyede. Bu açıdan baktığınızda ortada herhangi bir yeniliğin olduğunu göremeyebilirsiniz. Sony, bu 12 diski yığın içinde yazdırılabilir veya okunabilir hâle getirdi, bu durum biraz ilgi çekici sayılabilir.

Kartuşlarla birlikte onlarla uyumlu olacak ODS-D55U USB 3.0 Optik Disk Arşivleyicisi de çıkarıldı. Sony’nin verdiği bilgiye göre TDK bu teknolojiye uygun disklerin üretimi için gerekli lisansı almış bile. Ayrıca BSkyB, CBS News, Time Warner Cable Sports, Fuji Television ve Tohokushinsha gibi dünyanın önde gelen medya kuruluşları da bu çözümü kullanacakmış. Kartuş ve uyumlu donanımın fiyatı henüz belli değil. Bu arada bu teknoloji sadece kurumsal kullanıcılara özel mi olacak, yoksa bireyler de bu teknolojiden yararlanacak mı, onu da ilerleyen zamanlarda göreceğiz.

İlgili – Sony
İlgili – Sony Pro

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER