Teknoloji

Sony’den Full HD video kayıt yetenekli ve Auto HDR modlu A580 ve A560 DSLR makineler

Sony yeni üst sınıf DSLR makineleri A580 ve A560’ın duyurusunu yaptı. Sırasıyla 16.2 megapiksel ve 14.2 megapiksellik çözünürlük desteğine sahip olan bu makineler full HD video kaydı ve 7 fps’lik sabit görüntü çekimi yapabiliyor. Her iki modelde de yeni 15 nokta faz sezmeli otomatik odaklama sistemi, NEX-5’teki gibi 3D panorama tarayıcısı ve SteadyShot INSIDE dahili sensörlü görüntü stabilizasyon sistemi yer alıyor.

Ayrıca üç farklı çerçeveden tek bir HDR görüntüsü oluşturan Auto HDR modundan ve çoklu çerçeveli gürültü azaltma sisteminden söz etmezsek olmaz. Videolar hem AVCHD hem de MP4 formatından kaydedilebilirken, her iki Alpha modelinde de Memory Stick PRO Duo ve SD/SDHC/SDXC kart yuvası bulunuyor.

Her iki modelde de 3 inç’lik, döndürülebilir ve Quick AF Live View sitemli LCD ekran bulunuyor. Yüzde 95 çerçeve kapsama oranına sahip vizörü de unutmayalım.

Sony DSLR-A580 Ekim ayında, Sony DSLR-A560 ise 2011’in ilk çeyreğinde piyasada olacak. Ayrıntıları aşağıdaki bağlantıda yer alan basın bülteninde bulabilirsiniz.

İlgili – Slashgear

İLGİLİ HABERLER