Teknoloji

Sony’den 720p çözünürlük destekli 0.7 inç genişlikli OLED ekran

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

DSLR makinelerde yer alan optik vizörlerin yerini Micro Four Thirds ya da benzeri makinelerde küçük bir LCD ekran alıyor. Bu makineler genellikle acemi veya onun bir kademe üstü kullanıcıları hedeflediği için ve bu kitle vizörü pek kullanmadığı için optik vizörün gereği kalmıyor.

Fotoğraf makinelerinde gördüğümüz LCD ekranların boyutları giderek büyüyor, bu da fotoğraf çekimini daha kolay hâle getiriyor. Üstelik artık doğrudan LCD ekrana dokunup odaklama ve çekim işlemini sağlayan modeller bile var. Yine de, profesyonel kullanıcılar için vizörle fotoğraf çekmenin keyfi bir başka. Sony de onların hoşuna gidecek bir yenilikle karşımıza çıktı. Geliştirilen yeni bir OLED ekran sadece 0.7 inç’lik genişliğiyle dikkat çekiyor. ECX322A olarak adlandırılan OLED ekranın 1280 x 720 çözünürlük desteği sunduğu böylelikle makinede yer alacak vizörün de 720p HD çözünürlüğe imkân vereceği belirtiliyor.

Sony2nin bu küçük ekranı NEX serisi makinelerinde ve DSLR kameralarda kullanması bekleniyr. NTSC renk gamının yüzde 87’sini destekleyen bu ekran 200 cd/m2 parlaklık ve 0.01 ms’lik tepki süresine sahip.

İlgili – OLED-info

İLGİLİ HABERLER