Teknoloji

Sony Zoom deneyimini televizyonlara getiriyor

sony zoom

Sony Zoom deneyimini televizyonlara getiren ilk marka oluyor. Bravia TV sahipleri Google Play Store üzerinden Zoom’u televizyonlarına indirebilecek. Uzaktan çalışma eskisi kadar yaygın olmasa da, hâlâ evinden çalışanlar yakında çevrimiçi toplantılara televizyon izledikleri koltuktan katılabilecek. Apple da kısa bir süre önce FaceTime’ın, iPhone’ların da yardımıyla, Apple TV’ye geleceğini açıklamıştı.

Sony’nin Bravia TV’lerinde yerleşik bir kamera bulunmuyor. Dolayısıyla Zoom deneyimi için kullanıcıların Bravia Cam adını taşıyan kamerayı satın alması gerekiyor. Zoom toplantılarına katılımı mümkün kılan bu 200 dolarlık aksesuar, kullanıcıların ses ve görüntü ayarlarını konumları ve televizyona olan mesafeleri doğrultusunda değiştirmelerini mümkün kılıyor.

TV’yi el hareketleriyle kontrol etmeyi sağlayan Bravia Cam, çocukların ekrana fazla yaklaşması durumunda uyarı gönderiyor. Buna ek olarak, televizyonu kimsenin izlemediğini de algılayabilen kamera, ekran ışığının kısılmasını da sağlıyor.

sony zoom

Sony Zoom’u kısa süre içinde Bravia TV kullanıcılarıyla buluşturacak

Sony Zoom TV uygulamasının yazın ilk günlerinde kullanıcılarla buluşacağını açıkladı. Yaz mevsiminin resmi başlangıcının 21 Haziran olduğunu düşününce birkaç gün içinde uygulamanın dağıtıma çıkması sürpriz olmayacaktır.

Sony’nin Bravia ürünlerinin tasarımından sorumlu şefi Shusuke Tomonaga, konuyla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: “Bu ortaklık, müşterilerimizin oturma odasındaki büyük bir TV ekranında daha gerçekçi görüntülü iletişimin keyfini çıkarmasını mümkün kılıyor. Evden çalışanlar, uzaktan eğitim alanlar veya sadece sevdikleriyle iletişim içinde olmak isteyenler için daha “bağlantılı” bir deneyim sağlanıyor.”

İLGİLİ HABERLER