Teknoloji

Sony Z9K ve X95K serileriyle Mini LED TV pazarına giriyor

sony z9k

CES 2022’de ilk QD-OLED TV’sini tanıtan Sony, kendisi adına yeni bir açılım daha yaptı ve ilk Mini LED TV modellerini gözler önüne çıkardı. Japon teknoloji devi, Z9K ve X95K serileriyle  Mini LED pazarında yerini alıyor. Sony Z9K serisinde 8K çözünürlüklü 85 ve 75 inç televizyonlar bulunuyor. X95K serisinde ise 4K çözünürlüklü 65, 75 ve 85 inç modeller yer alıyor.

Tıpkı diğer Mini LED TV üreticileri gibi, Sony de eski televizyonlarına kıyasla daha doğru lokal karartma vadediyor. Bu boyutları küçülen ve sayıları artan arka aydınlatma LED’leri sayesinde mümkün oluyor. Kontrastın iyileştirilmesi, maksimum parlaklığın artması ve siyah seviyelerinin de OLED panellere yaklaşması da Mini LED’in getirdikleri arasında bulunuyor.

Mini LED’lerde görülen parıldama sorununu çözmek içinse Sony, “XR Backlight Master Drive” algoritmalarından yararlanıyor. Bu algoritmalar arka ışığı parıldamayı engellemek amacıyla dinamik şekilde kontrol ediyor. Kontrol sırasında içeriğin parlaklığı etkilenmiyor.

Sony yeni televizyonlarını Akustik Multi-Audio hoparlörlerle sunuyor. Böylelikle kullanıcıların ekstra bir ses çubuğuna olan ihtiyacı azaltılıyor. Z9K’da 85 watt, X95K’da ise 60 watt gücünde ses sistemi bulunuyor.

Sony’nin Mini LED TV’leri 120 Hz 4K oyun desteği sunuyor. PS5 için otomatik ton haritalaması ve düşük gecikme modu özellikleri de televizyonda mevcut. Değişken yenileme hızı desteği de Sony’nin sunduğu özellikler arasında bulunuyor. Google TV platformundan vazgeçmeyen şirket, Apple AirPlay 2’yi desteklemeye de devam ediyor.

Sony Z9K ve X95K için henüz fiyat bilgisi paylaşmış değil.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER