ManşetlerTeknoloji

Sony’den profesyonel içerik oluşturucuları için yeni sanal gerçeklik başlığı geliyor

sony vr

Sony CES 2024 kapsamında düzenlediği etkinlikte yeni sanal gerçeklik başlığı hakkında ilk bilgileri paylaştı. Söz konusu başlık, kullanıcıların 3D modelleri düzenlemesine ve şekillendirmesine imkan tanıyan yeni bir “uzamsal içerik oluşturma” sistemiyle geliyor. Sanal gerçeklik başlığı için özel kontrol cihazlarının hazırlandığını belirtmekte de fayda var.

Sony’nin yeni sanal gerçeklik başlığının kalbinde Snapdragon XR2+ Gen 2 işlemci bulunuyor. 4K OLED ekranlarla donatılan başlığın hedef kitlesi ise PlayStation VR’dan farklı olacak. Şirketin CEO’su Kenichiro Yoshida, bu yeni başlığın 3D ile çalışan profesyoneller için tasarlandığını ve kullanıcıların “sanal nesneleri fiziksel alanlara yerleştirerek yaratım alanını” genişletmelerine olanak tanıdığını söyledi.

Demoda kullanıcıların bir yüzük ve ele oturan bir kontrol cihazıyla sanal nesneleri manipüle edilebildiğini gösteriyor. Başlığın ön kısmı yukarı doğru kıvrılıyor ve kullanıcılar sanal ve fiziksel alanlar arasında geçiş yapabiliyor. Sony, “tescilli işleme teknolojisinin” “3 boyutlu nesnelerin dokularının ve insan karakterlerin yüz ifadelerinin gerçek zamanlı, yüksek çözünürlüklü ve gerçekçi şekilde işlenmesine” olanak sağladığını söylüyor.

sony vr

Sony’nin yeni sanal gerçeklik başlığı ne zaman çıkacak?

Yoshida, “Sanal nesnelere kesintisiz erişim sayesinde yaratıcılar, sürükleyici bir geliştirme deneyimiyle gerçek alanda çalışabilirler” ifadesini kullandı. Sony daha önce kullanıcıların yüz ve göz izlemeyi kullanarak dijital nesneleri 3D olarak görmelerine olanak tanıyan bir “Uzamsal Gerçeklik Ekranı” yapmıştı. Buradaki teknolojinin çok farklı olduğu aşikar, ancak aynı türden profesyonel içerik oluşturucular için tasarlanmış gibi görünüyor.

Sony yeni sisteminin bu yılın sonlarında piyasaya çıkacağını açıklasa da, henüz fiyat konusunda bilgi vermedi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER