Teknoloji

Sony yeni Vaio Fit serisini tanıttı

Sony Tayvan’ın başkenti Taipei’de devam eden Computex 2013’te Vaio serisine ait dizüstü bilgisayarlarını tanıttı. Hem en yeniyi hem de en mükemmeli isteyen kullanıcılara yeni özellikler sunan şirket, şu ana kadar Vaio ile oluşturmuş olduğu kullanıcı deneyiminden de taviz vermemeye çalışıyor.

sony-vaio-fit-050613

Sony’nin Computex 2013’te tanıttığı modellerden birisi de Vaio Fit serisi. Ekran boyutları farklı iki model barındıran seride Sony şıklığa önem verenlerden çok özelliklere önem veren kitleyi hedeflemiş. Vaio Fit serisinde 14 ve 15.5 inç olmak üzere iki farklı ekran seçeneği mevcut. Her iki model de Intel’in dördüncü nesil işlemcisi Haswell ile çalışıyor. 8 GB RAM, 1 TB dahili hafıza ve Blu-ray oynatıcısı serinin ön plana çıkan diğer özellikleri arasında. Wi-Fi, Bluetooth, USB gibi çeşitli bağlantı seçenekleri de seride mevcut.

Serinin modelleriyse ekran boyutundan hareketle 14E ve 15E adını taşıyor. Temel özellikler her iki cihazda ortak olsa, ancak bazı yan özellikler modeller arasında farklılık gösteriyor. Günümüzde Windows 8 işletim sistemli pek çok bilgisayarda olduğu gibi Vaio Fit serisinde de dokunmatik bir ekran kullanılmış. NFC bağlantı özelliğiyse aynı özelliğe sahip diğer cihazlarla dosya ve bağlantı paylaşımını kolaylaştırıyor. Her iki modelde de büyük hoparlörler kullanan Sony, 15E’ye ekstra bas için bir subwoofer eklemiş. Vaio Fit serisi yurt dışında bu ay içinde satışa sunulacak.

İlgili >> Pocket-lint

İLGİLİ HABERLER