Teknoloji

Sony yeni e-kitap okuyucusu Sony Reader Wi-Fi PRS-T1’i Harry Potter kampanyasıyla tanıttı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Sony IFA 2011’de bir de yeni bir e-kitap okuyucu tanıttı. 6 inç’lik E-Ink Pearl V220 dokunmatik ekranlı Sony Reader Wi-Fi PRS-T1  siyah, kırmızı ve beyaz renk seçenekleriyle sunulacak.

Sony’nin Reader Store üzerinde yer alan 2.5 milyon kitaba erişim imkanı sunacak V220 ayrıca EPUB, PDF veya TXT formatındaki herhangi bir kitabı da okuma imkânı sunuyor. Sony bu e-kitap okuyucusunu Harry Potter’ın yazarı J.K. Rowling ile yaptığı işbirliğiyle birlikte lanse edecek. Harry Potter hayranları Sony Reader Wi-Fi cihazıyla birlikte Harry Potter serisinin ilk kitabı olan Felsefe Taşı’nı indirme fırsatına sahip olacak.

Sony Reader Wi-Fi’da yer alan parlama yapmayan Clear Dual Touch ekran yüksek kontrastlı E Ink Pearl elektronik kağıt ile birlikte çalışıyor. Kullanıcılar ekrana dokunarak kitap seçimi yapma, parmağı ekranda sürükleyerek sayfa çevirme, çimdik hareketiyle sayfada yakınlaştırma yapma, herhangi bir kelime ya da kelime grubuna hafifçe tıklatıp üzerinde parmağı basılı tutarak sözlük anlamını görme ve 5 farklı dilde çevirisini alma gibi işlemleri gerçekleştirebilecek.

Sony Reader Wi-Fi ile birlikte bir de stylus kalem veriliyor. Bu kalem sayesinde sayfalara yazı yazma, yazıların altını çizme gibi işlevler gerçekleştirilebilecek. Kablosuz bağlantı açık olduğunda üç hafta, kapalı olduğunda ise yaklaşık bir ay boyunca tek bir şarj ile çalışabilen bu e-kitap okuyucuda 2 GB’lık dahili bellek yer alıyor, bu da 1200 e-kitabın cihazda saklanabilmesi anlamına geliyor. Ayrıca Sony Reader Wi-Fi kullanıcıları cihazları üzerinde fotoğraf görüntüleyebilir veya cihazlarına attıkları şarkıları kulaklık yardımıyla dinleyebilir. Yazı tipi, parlaklık, ekran kontrastı gibi ayarlamalar da yapılabiliyor.

Sony Reader Wi-Fi (PRS-T1) ve Reader Wi-Fi Pottermore (PRS-T1HBC) cihazlarının ekim ayında piyasaya çıkması bekleniyor. Tavsiye edilen yurtdışı satış fiyatıysa 149$.

İlgili – SlashGear

İLGİLİ HABERLER