Teknoloji

Sony yeni amiral gemisinin tasarımını son dakikada değiştiriyor

sony yeni amiral gemisiSony yeni amiral gemisi telefonunu büyük ihtimalle ay sonunda gerçekleştirilecek 2018 Mobil Dünya Kongresi’nde (MWC 2018) düzenleyeceği etkinlikte tanıtacak. Ancak Japon teknoloji devinden gelen son haberler, bu planın farklılaşabileceğini gösteriyor. İnternete sızan bir belge, şirketin müstakbel amiral gemisinin tasarımında değişiklik yapmayı istediğini gözler önüne seriyor.

Sony Mobile tarafından ABD Federal İletişim Komisyonu’na (FCC) gönderilen mektupta daha önce yeni amiral gemisi için verilen onaylardan birinin kaldırılması isteniyor. Şirket, bu talebine gerekçe olarak ise tasarım değişikliğini gösteriyor. Söz konusu telefon henüz resmen duyurulmadığı ve satışa sunulmadığı için FCC’nin verdiği tasarım onayını kaldırma konusunda bir çekince yaşamayacağı düşünülüyor.

Mektupta tarih olarak 7 Şubat yazıyor. Sony’nin söz konusu tarihten ay sonuna kadar ortaya yepyeni bir tasarım çıkarması ihtimal dahilinde görünmüyor. Ancak tasarım onayının iptali için başvurulması, Sony’nin kafasındaki değişikliklerin görmezden gelinmeyecek kadar küçük olmadığını gösteriyor. Yapılacak değişiklik konusunda akıllara gelen ilk ihtimal ise telefonun ekranına bir çentik yerleştirilmesi oluyor.

Sony yeni amiral gemisi ile birlikte iki telefon daha tanıtabilir

Sony yeni amiral gemisi ile birlikte orta segmentte konumlanan iki Xperia telefonu daha MWC 2018’de gözler önüne çıkabilir. Bu beklentilerin doğru olup olmadığını görmek içinse 26 Şubat’a kadar sabretmek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER