EğlenceManşetler

Sony yakın bir gelecekte PS3 için 50 adet yeni 3D oyun çıkaracak

Geçtiğimiz Haziran ayında Sony’nin 3D teknolojisine adaptasyon için vitesi yükselteceğine dair haberler çıkmış ve birçok bilindik oyunun “3D teknolojisiyle geliştirilmiş şekilde” PlayStation 3 video oyun konsolu için piyasaya çıkarılacağı söylenmişti. Killzone 3, Call of Duty: Black Ops gibi oyunlar 3D’nin sunduğu nimetlerden faydalanmaya başladılar bile. Sony’nin bu işe sıkı şekilde sarıldığını gösteren yeni bir iddiaya göre şirket yakın gelecekte 3D teknolojisine geçirdiği 50 yeni oyunu piyasaya sürecek.

Sony Computer Entertainment Avrupa stüdyo direktörü Mick Hocking, Sony’nin 3D dönüşümü için kendi bünyesinde 20 oyun üzerinde çalıştığını söyledi. Bu 20 oyun 50 oyunluk projenin sadece bir kısmını oluşturuyor. Bu oyunların bazıları herkes tarafından bilinir oyunlar olma özelliğini taşıyormuş.

Hocking, 3D’nin çok konuşulmasını ve oyun geliştiricilerinin 3D teknolojisine uyum için çalışmalara başlamasını 3D’nin ne kadar popüler olduğunun birer göstergesi olduğuna inanıyor. Söz konusu evde oyun keyfi olunca 3D teknolojileri ayrı bir önem kazanıyor. Geleceğe dönük stratejsini 3D üzerine kuran Sony için video oyunlar stratejinin gerçek hayata uygulanmasında önemli bir ayağı oluşturuyor. Bakalım Sony yakın gelecekte hangi 3D destekli oyunlarla karşımıza çıkacak? Bunu görmek oldukça heyecanlı olacak.

İlgili – Joystiq

İLGİLİ HABERLER