Manşetler

Sony Xperia ZU’nun 6.44 inç ekranını gösteren fotoğrafı sızdı

Sony Togari veya Xperia ZU olarak anılan 6.44 inç ekranlı telefona ait yeni bir fotoğraf ortaya çıktı. 7 inç tabletler ile büyük boyutlu akıllı telefonlar arasında köprü işlevi görecek gibi duran Xperia ZU’nun Sony’nin yenilenmiş akıllı telefon serisinin bir sonraki üyesi olacağı söyleniyor.

sony-xperia-zu-140613

ZU ismi boşuna seçilmemiş gibi görünüyor. Şu anda Türkiye piyasasında da bulunan Xperia Z’de 1080p ekran bulunuyor. Xperia ZU’daki U harifyse “ultra” kelimesini, dolayısıyla cihazın 6.44 inç’lik devasa ekranını temsil ediyor. Telefonun Samsung’un önümüzdeki aylarda çıkarmasını beklediğimiz Galaxy Note 3 ile kıyasıya rekabet etmesi bekleniyor.

Telefonda Android 4.2 Jelly Bean’in çalışacağı ve 6.44 inç ekranın 1080p Full HD çözünürlüğe sahip olacağı söyleniyor. Ayrıca telefonun içinde de dört çekirdekli bir işlemciye yer verilecekmiş. Xperia Z gibi toza veya suya dayanıklı olup olmayacağıysa şu an için netlik kazanmamış gibi görünüyor.

Sony 6 Temmuz tarihinde düzenleyeceği basın toplantısı için davetiyeler yollamaya başladı. Bu davetiyede kapasitif ekran kalemiyle yazılmış bir yazı dikkat çekiyor. Bu da kapasitif kalemli Xperia ZU’nun bu etkinlikte tanıtılacağı ihtimalini güçlendiriyor. Doğru olup olmadığını görmek için 6 Temmuz tarihine kadar beklememiz gerekiyor.

İlgili >> nowhereelse.fr

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER