Teknoloji

Sony Xperia ZU 6.4 inç ekran ve Snapdragon 800 işlemciyle geliyor

Sony Xperia ZU akıllı telefondan alındığı söylenen ekran görüntüleri 6.4 inç’lik ekranın geleceğine dair dedikoduları doğrular gibi görünüyor. Öte yandan bu cihazın 2.2 GHz Snapdragon 800 işlemci ve 2 GB RAM gibi güçlü donnaım bileşenleri barındıracağı söyleniyor. Bir önceki nesil işlemciye göre yüzde 75 daha iyi performans sağlayan Snapdragon 800’ün varlığı Sony Xperia ZU’nun bir hayli güçlü bir cihaz olacağını gösteriyor.

sony-xperia-zu-140613

Sistem bilgi ekranları da telefonda 1080p Full HD ekran bulunacağını gösteriyor, tıpkı günümüzün gözde Android telefonlarında olduğu gibi. 6.4 inç ekranda bu çözünürlük 324 ppi’lik piksel yoğunluğuna denk geliyor. Tabii ki, Android’in sanal navigasyon tuşlarının bulunduğu çubuğu hesaba kattığımızda kullanım için biraz daha küçük alanın kaldığını unutmamak gerekiyor.

Sony Xperia ZU’nun tasarımının Xperia Z’ninkine bir hayli benzemesi, ancak doğal olarak ondan biraz daha büyük olması bekleniyor. Telefonda suya ve toza karşı dayanıklılık gibi öğelerin bulunup bulunmayacağını ise resmi tanıtım yapılınca göreceğiz. Xperia ZU’nun 1-2 hafta içinde resmiyet kazanması bekleniyor.

İlgili >> XDA-Developers Forum

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER