Manşetler

Sony Xperia Z’nin tanıtım filminden detaylar suya dayanıklı kasa, HDR modunu işaret ediyor

Geçtiğimiz yılın sonunda sızıntıları bir hayli artan Yuga kod adlı Sony akıllı telefonunun resmi adının Xperia Z olacağı bir süredir dillendiriliyor. Bu arada CES 2013’te resmileşmesi beklenen cihazla ilgili yepyeni ayrıntılar da gelmeye devam ediyor. Cihazın sızan yeni bir tanıtım filmi, Xperia Z’nin “iskelet çerçeve” olarak adlandırılan özel bir tasarım unsuru barındıracağını, ayrıca kasanın suya ve toza karşı dayanıklı olacağını işaret ediyor. Öte yandan cihazın kamerası Exmor RS görüntü sensörü taşıyacak, HDR modunda fotoğraf ve video çekimine izin verecek.

İskelet çerçeve olarak adlandırılan tasarım Sony’nin belirttiğine göre farklı bileşenlerin bir araya toplanmasıyla oluşuyor. OptiContrast panel, 13 megapiksel çözünürlüklü Exmor RS sensörlü kamera, fulö HD çözünürlüklü Reality ekran bu cihazın başlıca özellikleri olacak. Yüksek Dinamik Aralık modunda hem fotoğraf hem de video çekimine izin verecek olan cihazın su geçirmez bir kasaya sahip olduğu da öne çıkarılan ayrıntılar arasında bulunuyor.

Xperia Z’nin 1.5 GHz dört çekirdekli Snapdragon işlemci, 2 GB RAM ve Adreno 320 GPU barındırması bekleniyor. 5 inç’lik ekranıysa, sanal kontrol tuşlarını barındıran çubuğun hariç tutulması durumunda 1794 x 1080 çözünürlük desteği sunacak. Ayrıca cihazın Android 4.1 Jelly Bean ile çalışacağı belirtiliyor.

İlgili >> Xperia Blog

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER