Teknoloji

Sony Xperia Z5 Tablet projesini rafa kaldırıyor

sony xperia z5 tablet
Sony Xperia Z4 Tablet

Sony tablet pazarında uzun süredir oldukça sessiz. Şirket son olarak 2015’te Xperia Z4 Tablet’i gözler önüne çıkarmıştı. Üç yıllık sessizliğin ardından Japon teknoloji devinin iki yeni tableti tanıtacağı iddia edilmişti. Ancak gelen son haberler, Sony Xperia Z5 Tablet ve Z5c Tablet konusundaki planlarda değişiklik olduğunu gösteriyor.

Xperia Z5 Tablet’te 10 inç, Z5c Tablet’te ise 8 inç büyüklüğünde ekranların bulunacağı iddia edilmişti. Sony’nin portföyündeki diğer tabletlerden hareketle yeni cihazlarda Qualcomm Snapdragon 835 veya 845 tabletlerin kullanılacağı öne sürülmüştü. Ancak Xperia XZ2 serisinin üst sınıf bileşenlerine rağmen beklentilerin altında satması nedeniyle Sony’nin tablet planlarını rafa kaldırdığı ve akıllı telefon pazarına odaklanmayı planladığı söyleniyor.

Sony kısa süre önce mobil cihaz birimini 2020’ye kadar kâra geçirmeye yönelik planını duyurmuştu. Şirket bu hedef doğrultusunda ürün portföyünü yenilemeyi planladığını da açıklamıştı.

Tablet pazarındaki genel durum da Sony’nin planlarındaki değişikliği daha anlamlı hâle getirebilir. Doygunluğa ulaşan pazarda Apple’ın hakimiyeti hâlâ devam ediyor. Android tablet pazarında ise Samsung rakiplerinin önünde yer alıyor. Hareket imkanının bu denli düşük olduğu bir pazarda tekrar şans denemek, mobil cihaz birimini kârlı hâle getirmek isteyen bir şirket için pek de mantıklı bir tercih gibi görünmüyor. Buna rağmen, Sony Xperia Z5 Tablet ve Z5c Tablet’in akıbeti konusunda daha somut işaretler gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER