Manşetler

Sony Xperia Z5 önümüzdeki eylül ayında tanıtılabilir

sony-xperia-z3-inceleme-00009

Akıllı telefon konusunda 2015’i geride kalan yıllara kıyasla sessiz geçiren Sony’nin bu sessizliğine eylül ayında son verebileceği söyleniyor. Şirketin yeni amiral gemisi telefonu Sony Xperia Z5’in yaz mevsiminin bitişiyle birlikte görücüye çıkabileceği konuşuluyor.

Sony’nin 2015’teki isimlendirme politikasının, şu ana kadar kafa karıştırıcı olduğunu söylemek pek yanlış bir önerme olmayacaktır. Geçtiğimiz yıl piyasaya çıkan ve olumlu geri dönüşler alan Xperia Z3’ün takipçisi olarak hazırlanan telefon Japonya’da Z4, dünyanın geri kalanındaysa Xperia Z3+ ismiyle satışa sunulmuştu.

Xperia Z3+’ın selefine kıyasla somut bir ilerleme sunmaması, gözlerin Sony’nin bir sonraki akıllı telefonuna çevrilmesine neden olmuştu. Dolayısıyla şirketin yeni bir akıllı telefon üstünde çalıştığına dair iddialar kulağa pek şaşırtıcı gelmiyor.

Verilen zaman aralığının IFA 2015 fuarıyla örtüşmesi de, Sony Xperia Z5’in duyurulmasıyla ilgili haberlerin doğru olma ihtimalini artırıyor. IFA, geleneksel olarak pek çok amiral gemisi telefonun çıkışına ev sahipliği yapmasıyla biliniyor. Samsung, yeni Galaxy Note telefonlarını genellikle IFA kapsamında tanıtıyor. Sony de IFA 2014’te çok sayıda yeni ürünü görücüye çıkarmıştı.

Sony Xperia Z5’in Qualcomm Snapdragon 820 işlemciyle birlikte geleceği söyleniyor. Qualcomm, MWC 2015 sırasında Snapdragon 820 işlemcili cihazların piyasaya çıkışı için 2015’in ikinci yarısını işaret etmişti. Gelen haberler de Qualcomm’un verdiği zaman aralığıyla örtüşüyor.

Qualcomm Snapdragon 820, yeni bir parmak izi tarama teknolojisi desteğiyle birlikte gelecek. Android M’in de parmak izi tarayıcılarına yerel destek sunacak ve Android Pay’in faaliyete geçecek olması nedeniyle Sony Xperia Z5’in parmak izi tarayıcısı barındırması muhtemel gözüküyor. İddiayı ortaya atan Technodify sitesinin bir kaynak belirtmemesiyse habere biraz şüpheyle yaklaşılmasına neden oluyor.

İLGİLİ HABERLER