Teknoloji

Sony Xperia Z5 ailesine güncellenen Kamera uygulaması

sony-camera-2-0-0-xperia-161115

Sony Xperia Z5, Z5 Compact ve Z5 Premium’dan oluşan Xperia Z5 ailesi cihazları için yenilenmiş bir kamera uygulaması çıkarıyor. Kamera uygulamasının 2.0.0 numaralı yeni versiyonu sadece yenilenmiş bir kullanıcı arayüzüyle gelmekle kalmıyor, aynı zamanda bazı yeni özellikleri de beraberinde getiriyor.

Yeni Kamera uygulamasında ekranda parmağınızı sürükleyerek fotoğraf veya video çekim modları arasında kolaylıkla geçiş yapabilirsiniz. Buna ek olarak uygulama içinde çeşitli kamera uygulamaları ve çekim modları da yeniden düzenlendi ve bunlara daha kolay erişim sağlandı. Ayrıca Sony portre kullanım moduna özel kullanıcı arayüzünde de bazı düzenlemeler yaparak tek elle kullanımı daha kolay hâle getirdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Sony Xperia Z5, Xperia Z5 Premium ve Xperia Z5 Compact fiyat ve çıkış tarihi bilgileri netleşti

Ne var ki, deklanşör hızı, elle odaklama gibi elle ayar kontrollerine daha kolay erişmek isteyenler biraz hüsrana uğrayacak. Bu gibi unsurları Kamera 2.0.0 versiyonunda görmüyoruz. Belki gelecek güncellemede bu kontrolleri bekleyenler aradıklarını bulabilirler, ne dersiniz?

Eğer bu yeni kamera kullanıcı arayüzünü deneyimlemek için sabırsızsanız, Xperia Z5 veya Z5 Compact’ta What’s New uygulaması içine girerek güncellenmiş kamera uygulamasının gelip gelmediğini kontrol edebilirsiniz. Eğer henüz burada yeni kamera uygulamasını göremiyorsanız, aşağıdaki ilgili bağlantıdan Kamera 2.0.0 versiyonunu Xperia Z5 veya Xperia Z5 Compact’ınıza yükleyebilirsiniz. Xperia Z5 Premium aralık ayında Türkiye’ye geldiğinde, bu Android telefonu muhtemelen Kamera uygulamasının yeni sürümünü barındıracaktır.

İLGİLİ HABERLER