Manşetler

Sony Xperia Z4 Tablet Ön İnceleme

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

sony-xperia-z4-tablet-on-inceleme-2

Sony geçtiğimiz son birkaç yılda Mobil Dünya Kongresi’ni boş geçmiyor ve burada amiral gemisi niteliğinde Android telefonunu tanıtıyordu. Ancak bu yıl şirket Xperia Z3’ün devamı olacak Xperia Z4 yerine, Xperia Z4’ün tablet versiyonu olarak nitelendirebileceğimiz Xperia Z4 Tablet’i tanıtmayı tercih etti.

sony-xperia-z4-tablet-on-inceleme-6

sony-xperia-z4-tablet-on-inceleme-5

sony-xperia-z4-tablet-on-inceleme-11Xperia Z4 Tablet tasarım ve yapı bakımından daha önce gördüğümüz Xperia Z2 Tablet’ten çok farklı sayılmaz. 6.1 mm. kalınlıklı gövdesiyle piyasadaki en ince tabletlerden bir tanesi ve iPad Air 2’ye kafa tutuyor. İnceliğine karşın sağlamlık hissini de veriyor. Yine suya ve toza karşı dayanıklı olan Xperia Z4 Tablet her ortamda rahatlıkla kullanılabilecek bir tablet izlenimini veriyor. Arka yüzü de hafif pürüzlü plastik malzemeyle kaplı, bu da kullanırken elden kayıp gitmesini önlüyor.

Zaten Sony de Xperia Z4 Tablet’in sadece evde, aile bireyleri tarafından eğlence amaçlı bir tablet olarak kullanılmasını arzulamıyor. Xperia Z4 Tablet’e özel olan NFC destekli Bluetooth klavye aksesuarıyla birlikte bu ürün şirketlerde de çalışanların elinde olmayı hedefliyor, buna birazdan geleceğiz.

Sony Xperia Z4 Tablet’in 10 inç ekranı 2560 x 1600 piksel çözünürlük değeriyle keskin yazı ve görüntüler sunuyor. Ekran her türlü iş için epey elverişli bir görünüm sunuyor. Dört çekirdekli Qualcomm Snapdragon 810 işlemci ve 3 GB RAM’den oluşan paket de iyi bir performans sunuyor gibi görünüyor. Cihazı fazla deneyimleme şansımız olmadı, ancak Android 5.0 Lollipop kullanıcı arayüzü içindeki gezinme bir hayli hızlıydı, takılma gözlemlemedik.

Sony bu tabletin arkasına 8 megapiksel, önüne de 5 megapiksel kamera yerleştirilmiş. Arka kamera 1080p Full HD video kayıt desteği sunuyor. Sony’nin çeşitli kamera araçları sayesinde tabletle çekilen fotoğraflarla daha fazlasını yapmak mümkün oluyor. 10 inç Ultra HD çözünürlüklü ekran, ayrıca Sony’nin video, müzik ve fotoğraf odaklı uygulamalarıyla birlikte Xperia Z4 Tablet ev için mükemmel bir medya tüketim cihazı özelliğini kazanıyor. Yazın havuz başında da bu tabletin film izlemek veya internette gezinmek için rahatlıkla kullanılabileceğini söyleyebiliriz.

sony-xperia-z4-tablet-on-inceleme-13sony-xperia-z4-tablet-on-inceleme-25Xperia Z4 Tablet ev dışında iş yerlerine de girmeyi hedefliyor. Opsiyonel olarak sunulan Bluetooth klavye aksesuarı NFC desteğinin de yardımıyla Xperia Z4 Tablet ile kolaylıkla eşleşiyor. Tableti klavye yerleştirme istasyonuna yerleştirdiğinizde kullanıcı arayüzünde, navigasyon çubuğunun hemen solunda hızlı başlatma menüsü beliriyor. Sony bu şekilde Xperia Z4 Tablet’e biraz Windows havası da katmış oluyor. VAIO birimini elden çıkararak iş dünyasından biraz uzak kalan Sony, Xperia Z4 Tablet ile birlikte yeniden çalışanların elinde iş görecek bir marka hâline gelmeyi hedefliyor.

Bluetooth klavye aksesuarının dizüstü bilgisayara yakın bir deneyim sağladığını söyleyebiliriz. Tuşlar ne çok yumuşak, ne de çok sert. Ayrıca derinlik de yeterli seviyede, yazı yazarken fazla zorlanılmıyor, hızlı şekilde yazı yazmak mümkün oluyor. Ayrıca touchpad sayesinde Android’i ekrana dokunmak yerine fare imleci yardımıyla yönetmek de mümkün oluyor.

Sony Xperia Z4 Tablet ilkbahar aylarıyla birlikte dünya çapında piyasaya çıkmaya başlayacak. İnceliği, suya dayanıklılığı, sağlam tasarımı, yüksek çözünürlüklü ekranı, Snapdragon 810 işlemcisi ve opsiyonel Bluetooth klavye aksesuarıyla Sony Xperia Z4 Tablet son zamanlarda çıkmış en ilgi çekici Android tablet olmayı başarıyor.

sony-xperia-z4-tablet-on-inceleme-1 sony-xperia-z4-tablet-on-inceleme-3 sony-xperia-z4-tablet-on-inceleme-4 sony-xperia-z4-tablet-on-inceleme-5 sony-xperia-z4-tablet-on-inceleme-6 sony-xperia-z4-tablet-on-inceleme-7 sony-xperia-z4-tablet-on-inceleme-8 sony-xperia-z4-tablet-on-inceleme-9 sony-xperia-z4-tablet-on-inceleme-10 sony-xperia-z4-tablet-on-inceleme-11 sony-xperia-z4-tablet-on-inceleme-12 sony-xperia-z4-tablet-on-inceleme-13 sony-xperia-z4-tablet-on-inceleme-14 sony-xperia-z4-tablet-on-inceleme-15 sony-xperia-z4-tablet-on-inceleme-16 sony-xperia-z4-tablet-on-inceleme-17 sony-xperia-z4-tablet-on-inceleme-18 sony-xperia-z4-tablet-on-inceleme-19 sony-xperia-z4-tablet-on-inceleme-20 sony-xperia-z4-tablet-on-inceleme-21 sony-xperia-z4-tablet-on-inceleme-22 sony-xperia-z4-tablet-on-inceleme-23 sony-xperia-z4-tablet-on-inceleme-24 sony-xperia-z4-tablet-on-inceleme-25 sony-xperia-z4-tablet-on-inceleme-26 sony-xperia-z4-tablet-on-inceleme-27 sony-xperia-z4-tablet-on-inceleme-28 sony-xperia-z4-tablet-on-inceleme-29 sony-xperia-z4-tablet-on-inceleme-30

 

İLGİLİ HABERLER