Manşetler

Sony Xperia Z4 Tablet ile iPad Air 2’ye rakip olacak

sony-xperia-z4-tablet

2014’ü oldukça yoğun geçiren ve yıl içinde amiral gemisi olarak tanımlanabilecek bir çok ürünü görücüye çıkaran Sony, 2015’i biraz daha sakin geçireceğe benziyor. Şirket MWC 2015’e gözde ürün kategorisine dahil edilebilecek tek cihazla geldi ve varlığı daha önce çeşitli sızıntılarla ortaya çıkan Xperia Z4 Tablet’i görücüye çıkarttı.

Yine geçtiğimiz yıl Barselona’da tanıtılan Xperia Z2 Tablet’in devamı olarak nitelenebilecek Sony Xperia Z4 Tablet, görsel bakımdan selefini hatırlatsa da, donanım bakımından farklı bir yerde duruyor.

Xperia Z4 Tablet’te sekiz çekirdekli Qualcomm Snapdragon 810 işlemci yer alıyor. 2K çözünürlüklü 10 inç ekran, 8.1 megapiksel arka ve 5.1 megapiksel ön kamera, 6000 mAh kapasiteli pil, 32 GB dahili hafıza cihazın diğer özellikleri arasında bulunuyor.

Ekran çözünürlüğündeki artışa ve işlemcideki değişikliğe rağmen, Sony Xperia Z4 Tablet Xperia Z2 Tablet ile aynı büyüklükteki pili daha uzun bir kullanım süresi sağlıyor. Sony’nin yeni tabletiyle 17 saat boyunca video oynatılabiliyor.

Sony Xperia Z4 Tablet, 389 gramlık ağırlığı ve 6.1 mm.’lik kalınlığıyla iPad Air 2 gibi ince tabletlere de meydan okuyor. Xperia Z4 Tablet ile Sony daha önceki modellerde şarj girişini suda korumak için kullandığı başlıktan da vazgeçiyor. Sony Xperia Z4 Tablet de selefleri gibi suya dayanıklı bir cihaz olsa da, koruma bir başlık olmadan sağlanıyor.

Kutusundan Android 5.0 Lollipop işletim sistemiyle çıkacak olan Sony Xperia Z4 Tablet’te Microsoft Office Android uygulamaları da ön yüklü olarak sunulacak. Sony’nin tablet için hazırladığı Bluetooth klavye ise cihazı dizüstü bilgisayar olarak kullanmak isteyenlerin seveceği cinsten bir aksesuar. Sony’nin VAIO serisinin gidişiyle doğan boşluğu Xperia Z4 Tablet ve türevi ürünlerle doldurabileceği rahatlıkla söylenebilir.

LTE ve Wi-Fi’yi birlikte barındıran versiyona ek olarak, Sony Xperia Z4 Tablet sadece Wi-Fi bağlantısı sunan bir versiyonu da bulunuyor. Sony’nin yeni tabletinin haziran ayında küresel çapta satışa sunulması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER