Manşetler

Sony Xperia Z3+: Xperia Z3’ün “premium” hâli

sony-xperia-z3-plus-260515-1

Geçtiğimiz ay Japonya’ya özel olarak Xperia Z4 modelini duyuran Sony Mobile, bu telefonu ana vatanı dışında Xperia Z3+ adıyla pazarlamaya karar vermişe benziyor. Aslında şirketin bu kararı alması çok da mantıksız sayılmaz, ne de olsa işlemcisi ve ön kamerası dışında Xperia Z3 ile Xperia Z3+ birbirinden farksız görünüyor.

5.2 inç Full HD ekrana sahip olan Sony Xperia Z3+, Triluminos, Live Colour LED, X-Reality gibi özelliklerle  kullanıcılara daha keskin ve canlı renklerle desteklenmiş bir görsel deneyim sunuyor. Ses tarafında da High-Res Audio ve DSEE HX gibi özellikleri görüyoruz, böylelikle MP3 veya AAC parçaların ses kalitesi High-Res Audio seviyesine yükseltiliyor. Remote Play özelliği sayesinde PlayStation 4 oyunlarını Wi-Fi bağlantısı aracılığıyla evin her yerinden oynamak da mümkün oluyor.

Xperia Z3+’ın en önemli artılarından bir tanesi sahip olduğu Snapdragon 810 işlemci. Sekiz çekirdekli 64-bit işlemci sayesinde daha yüksek performans ve optimum grafik deneyimi sağlanıyor. Hem Wi-Fi hem de 4G şebekeleri üzerinden hızlı veri iletişimini sağlamasını sırasıyla Wi-Fi MIMO ve LTE Cat 6 desteklerine borçlu. Sahip olduğu pil sayesinde iki gün tek şarjla çalışma imkanına sahip olan bu telefon, UCH10 şarj aleti sayesinde sadece 45 dakikalık şarj ile bir günlük pil ömrüne ulaşabiliyor.

Kamera tarafında Xperia Z3+’ın Xperia Z3’ten farkı yok gibi görünüyor. Xperia Z3+?ın ana kamerasında, 20.7 megapiksel Exmor RS mobil görüntü sensörü, BIONZ mobil işlemci ve 25mm geniş açılı G lens bulunuyor. Ayrıca “Superior Auto” özelliği 52 farklı ortam otomatik olarak tanımlanarak ayar yapabiliyor. Yeni eklenen Gourmet Mod ise, yemeklerinizi en güzel görünümleriyle fotoğraflara yansıtabilmenize olanak sağlıyor.

Ayrıca Xperia Z3+’ın ISO 12800 hassasiyet ve 1/ 2.3 ölçüsündeki geniş görüntü sensörü sayesinde düşük ışık şartlarında bile en etkileyici ayrıntıları yakalamanıza imkan veriyor. Xperia Z3+’ın fotoğraf ve video için HDR özelliği ile arkadan güçlü bir ışık gelse bile harika çekimler yapabilir, 4K çözünürlükteki video kayıt ve çıkış kapasitesi sayesinde değerli anlarınızı yüksek kaliteyle kaydedebilir ve izleyebilirsiniz.

Exmor R mobil görüntü sensörüne sahip yeni 5megapiksel ön kamera sayesinde, artık her ışıkta daha iyi selfie’ler çekebilirsiniz. 25mm geniş açılı lens grup selfie’leri için mükemmel bir tasarım olarak ön plana çıkıyor. Superior Auto modu ise fotoğraf ortamını analiz ederek otomatik ayarlarla her fotoğrafta harika görünmenizi sağlıyor.

6.9 mm. kalınlıklı ve 144 gr. ağırlıklı gövdesi siyah, beyaz, bakır ve su yeşili gibi renk seçenekleriyle sunulan Xperia Z3+ Temmuz 2015’ten itibaren satışta olacak.

İLGİLİ HABERLER