Teknoloji

Sony Xperia Z2 ve Xperia Z2 Tablet için hazırladığı özel aksesuarları duyurdu

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Mobil Dünya Kongresi’nin ilk gününde yeni gözde akıllı telefonu Xperia Z2 ve yeni tableti Xperia Z2 Tablet’i görücüye çıkaran Sony, bu cihazlar için özel olarak hazırladığı aksesuarlarını tanıtmayı da ihmal etmedi. Söz konusu özel aksesuarlar arasında bir klavye, bir dock hoparlör, uzaktan kumanda ve mikrofon bulunuyor.

sony-bkc50-240214

BKC50 Bluetooth Klavye aynı zamanda Xperia Z2 Tablet için bir kapak işlevi görüyor. Avrupa satış fiyatı 119 avro olarak belirlenen klavye, NFC özelliği sayesinde Xperia Z2 ve Xperia Z2 tablet ile kolaylıkla eşlenebiliyor. BKC50’nin diğer akıllı telefon ve tabletlerle uyumlu olup olmadığı ise şu an için bilinmiyor. Klavye son derece ince bir tasarıma sahip olması sayesinde ayrıca dikkat çekiyor.

sony-bsc10-240214

Bir diğer özel aksesuar olan BSC10 Bluetooth Dock Hoparlörü’ndeyse manyetik bir şarj ünitesi de bulunuyor. Xperia Z2 ve Xperia Tablet Z2 söz konusu aksesuara Bluetooth ve NFC aracılığıyla bağlanabiliyor. Siyah bir kasaya sahip olan BSC10, Avrupa’da 129 avrodan satışa sunulacak.

sony-uzaktan-kumanda-xperia-z2-240214

Xperia Z2 ve Xperia Z2 Tablet için hazırlanan bir diğer aksesuar ise özel uzaktan kumanda. Bu uzaktan kumanda sayesinde akıllı telefon ve tableti kontrol etmenin dışında gelen aramaları cevaplamak da mümkün. NFC sayesinde cihazlara bağlanan bu uzaktan kumanda üzerinde taşıdığı ahize ve hoparlör sayesinde bir Bluetooth kulaklık işlevini de yerine getiriyor. Uzaktan kumandanın Avrupa satış fiyatı 79 avro olarak belirlendi.

sony-stm10-240214

Xperia Z2 ve Xperia Z2 Tablet’te çektikleri videolarda daha iyi ses kalitesi elde etmek isteyenleri de düşünen Sony, STM10 stereo mikrofonu hazırladı. STM10 39 avrodan satışa sunulacak.

İlgili >> Pocket-lint

İLGİLİ HABERLER