Teknoloji

Sony Xperia Z1F uluslararası pazara Xperia Z1s adıyla çıkacak

Sony yeni gözde Android telefonu Xperia Z1’in mini versiyonunu geçtiğimiz ay ilk olarak Asya pazarı için Xperia Z1F adıyla duyurmuştu. Cihazın görücüye çıkmasının ardından şirketin uluslararası pazar için Xperia Z1s ismini kullanacağı yönünde haberler de konuşulmaya başlanmıştı. Bu beklenti gerçeğe dönüştü ve şirketin ABD ve Birleşik Krallık’ın da aralarında bulunduğu ülkelerde Xperia Z1s adını kullanacağı Sony’nin web sitesi aracılığıyla doğrulandı.

sony-xperia-z1s-2-111113

Ancak Sony ortaya çıkardığı bu bilgiyi fazla vakit geçmeden web sitesinden kaldırdı. Xperia Z1s’in ne zaman piyasaya çıkacağı şu an için bilinmezken, Xperia Z1F sayesinde özellikleri sayesinde bir öngörüde bulunmak mümkün oluyor. 140 gram ağırlığındaki Xperia Z1F, Xperia Z1’de bulunan 20.1 megapiksellik ”G Lens” kamerayı da barındırıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Sony Xperia Z1 İncelemesi

Dört çekirdekli, 2.2 GHz Qualcomm Snapdragon 800 işlemci, 2 GB RAM, 16 GB dahili hafıza, NFC, Qi kablosuz şarj ve 2300 mAh pil Xperia Z1F’nin diğer özellikleri arasında yer alıyor. Xperia Z1s’in aynı donanım özelliklerini taşıması beklenirken, akıllı telefonun tasarım bakımından Xperia Z1F’den biraz farklı olacağı geçtiğimiz ay sızıntılarındaki isabet oranıyla ünlü Twitter kullanıcısı evleaks tarafından ortaya çıkarılmıştı.

İlgili >> Xperia Blog

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER