Manşetler

Sony yeni akıllı telefonu Xperia Z1’i resmen duyurdu

Sony Berlin’de gerçekleştirdiği basın etkinliğinde uzun süredir beklenen ”Honami” kod adlı yeni akıllı telefonu Xperia Z1’i resmen duyurdu. Şirketin bu yılın başında CES 2013’te tanıttığı Xperia Z’nin halefi olarak nitelendirilebilecek akıllı telefon siyah, beyaz ve mor olmak üzere üç renk seçeneğine sahip. Tıpkı Xperia Z gibi Xperia Z1 de su geçirmez bir akıllı telefon. BIONZ görüntü işlemcisi, 1/2.3 inç kamera sensörü ve Sony’nin kendi imalatı G Lens’i barındıran akıllı telefonun kamerasıyla Japon şirketinin iddiasına göre, kalite kaybı yaşanmadan 3x zum yapılabiliyor.

Sony-Xperia-Z1-040913

Temel odak noktası 20.7 megapiksellik kamerası olan Xperia Z1’de Sony kamera deneyimini iyileştirmek için kullanıcılara yardımcı olacak bazı uygulamalar ve araçlar sunmayı da ihmal etmiyor. Hızlı paylaşım uygulamaları, gelişmiş Burst modu, Google Glass’a yakın bir işlevi yerine getiren Info Eye uygulaması söz konusu yardımcılar arasında dikkat çekiyor. Xperia Z1 aynı zamanda Sony’nin bulut servisi Play Memories ile de entegre oluyor. Kullanıcıların fotoğraflarını çevrim içi olarak saklayabilecekleri ve paylaşabilecekleri bu servis ilk etapta ABD, Almanya, Birleşik Krallık, Fransa, Japonya ve Kanada’da aktif olacak. Artırılmış gerçeklik özellikleri sayesinde Xperia Z1 sahipleri çektikleri fotoğraflara aralarında dinozorların da bulunduğu pek çok efekti ekleyebilecek. Facebook üzerinden canlı yayın yapmaya imkan vermesi de Xperia Z1’in dikkat çekici özellikleri arasında yer alıyor.

2.2 GHz dört çekirdekli Qualcomm Snapdragon 800 işlemci barındıran Xperia Z1’de bu işlemciye 2 GB RAM ve 16 GB dahili hafıza eşlik ediyor. 16 GB’lık bu dahili depolama alanını microSD kart desteğiyle genişletmek mümkün. 4G LTE bağlantı özelliğine sahip olan Xperia Z1’de 3000 mAh pil bulunuyor. Sony’nin ilk olarak Xperia Z’de kullandığı Stamina modu sayesinde bu büyüklükte bir pilin bir günü çıkarmaya rahatlıkla yeteceği düşünülüyor.

Xperia Z1’in 1920 x 1080 piksel çözünürlüğündeki 5 inç’lik ekranı Sony’nin ilk olarak Xperia Z Ultra’da kullandığı Triluminos teknolojisini barındırıyor. Kutusundan Android 4.2 Jelly Bean işletim sistemiyle çıkacak cihaz bu ay içinde küresel olarak satışa sunulacak.

İlgili >> The Verge, Pocket-lint

İLGİLİ HABERLER