Manşetler

Sony Xperia Z1 10 Ekimde Türkiye’de

Sony Mobile’ın bugün Türkiye tanıtımını gerçekleştirdiği Sony Xperia Z1 gelecek hafta içinde Türkiye piyasasına girmiş olacak.

sony-xperia-z1-on-inceleme-32

Sony’nin geçtiğimiz ay düzenlenen IFA 2013 fuarında tanıttığı yeni amiral gemisi Xperia Z1 yurt dışıyla aynı anda Türkiye’ye de giriş yapıyor. Xperia Z gibi Omnibalance tasarıma sahip olan ve suya dayanıklılığı IP58 sertifikasıyla taçlandırılan bu akıllı telefon 5 inç, 1080p Full HD TRILUMINOS teknolojili TFT dokunmatik ekran barındırıyor.

İşlemci tarafında Sony Xperia Z1 bu dönemin eğilimlerine uyum sağlıyor ve 2.2 GHz dört çekirdekli ve Adreno 330 GPU’lu Qualcomm Snapdragon 800 yongaset barındırıyor. 2 GB RAM ve 16 GB dahili hafızaya sahip olan telefonda 64 GB’ye kadar destekli microSD kart yuvası da bulunuyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Sony Xperia Z1 Ön İnceleme

Kablosuz bağlantı tarafında 802.11a/ac/b/g/n Wi-Fi, Wi-Fi Direct, Bluetooth 4.0, ANT+, GPS, NFC’yi görüyoruz. Ayrıca bu telefon HSDPA 42 Mbps ve HSUPA 5.76 Mbps yüksek hızlı mobil geniş bant bağlantı desteği de sunuyor.

Xperia Z1’in en güçlü olduğu noktalardan bir tanesi de kamerası. Arkada yer alan 20.7 megapiksel Exmor RS sensörlü, BIONZ görüntü işlemci destekli G lens kamera TimeShift adlı zaman kaydırmalı çekim ve Social Live adı verilen Facebook’ta canlı video yayını gibi yazılım tabanlı özellikler sunuyor. Ayrıca bu kamera 1080p/30fps HDR video kaydı da yapabiliyor.

Sony Mobile Türkiye yetkililerinin belirttiğine göre, Sony Xperia Z1 10 Ekim tarihinde Türkiye’de piyasada olacak. Bu telefon üç mobil operatör tarafından da pazarlanacak. Xperia Z1’e sahip olmak isteyenler 2199 TL’yi gözden çıkaracak.

İLGİLİ HABERLER