Teknoloji

Sony Xperia Z1 mini’yi 10 Ekimde çıkarabilir

Sony Xperia Z1’i IFA 2013’te çıkaran ve bu hafta içinde Türkiye’de de piyasaya sunmaya hazırlanan Sony, yeni amiral gemisinin daha küçük bir versiyonunu da hazırlıyor. Xperia Z1 mini adını taşıması beklenen bu cihaza ait çeşitli detaylar daha önce sızmıştı. Son olarak Japon teknoloji blogu Rbmen de varolan delillere katkıda bulundu.

sony-xperia-z1-mini-dedikodu-081013

Teknoloji blogunun Japon mobil operatör NTT DoCoMo tarafından hazırlanmış bir broşüre dayanarak aktardığına göre, Xperia Z1 mini 10 Ekim tarihinde çıkış yapacak. Xperia Z1-f olarak da anılan bu cihazın siyah, beyaz, pembe ve limon renkli versiyonları bulunacak.

Xperia Z1 mini, Samsung Galaxy S4 mini veya HTC One mini gibi amiral gemisi cihazın daha kompakt tasarımlı ve teknik özelliklerinden kırpılmış versiyonu olmayacak. Tabii ki, karşımızda daha küçük ekranlı ve buna bağlı olarak daha küçük boyutlu bir cihaz bulunacak. Ancak teknik özellikler bakımından Xperia Z1 mini büyük versiyondan çok da aşağı kalmayacak.

Kaynağa göre Xperia Z1 mini’de 4.3 inç 1280 x 720 piksel HD ekran, 2.2 GHz dört çekirdekli Qualcomm Snapdragon 800 işlemci, 2 GB RAM, 32 GB dahili hafıza, 2300 mAh kapasiteli batarya, suya ve toza karşı dayanıklı kasa bulunacak. Kamera konusunda henüz fazla detay yok, bu nedenle Xperia Z1’in 20.7 megapiksel lensinin Xperia Z1 mini’de bulunup bulunmayacağı bilinmiyor.

Amiral gemisi cihazların daha küçük boyutlu versiyonlarına akıllı telefon üreticileri giderek daha fazla ilgi gösteriyor. Bu sayede hem üst sınıf akıllı telefonun tasarımında bir cihaza daha uygun fiyata sahip olma imkanı sağlanıyor, hem de cebinde fazla büyük bir telefon taşımak istemeyenlerin ihtiyacı karşılanıyor.

İlgili >> Rbmen

İLGİLİ HABERLER